ΤΟΠΙΚΑ

Υποβάθμιση του αγροτικού γραφείου στη Ζαγορά

υποβάθμιση-του-αγροτικού-γραφείου-στ-78816

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας στη Ζαγορά, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλη Σουλδάτο, το γραφείο μέχρι πρότινος λειτουργούσε σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Ωστόσο η υπάλληλος κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Περιφέρεια, και το τελευταίο διάστημα το γραφείο λειτουργεί μόλις δύο φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι μέσω του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας, αγρότες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν για παράδειγμα το στάδιο των αποζημιώσεων που δικαιούνται ή να ζητήσουν να επισκεφθεί γεωπόνος το χωράφι τους.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την καθημερινή λειτουργία του γραφείου, «διότι είναι αναγκαία για την περιοχή, και κάθε άλλη απόφαση βάζει σε αβεβαιότητα τους παραγωγούς και το εισόδημά τους».

Οπως ανέφερε ο κ. Σουλδάτος, από την περιοχή έχουν φύγει τραπεζικό υποκατάστημα, το παράρτημα του ΙΚΑ. «Δεν είναι δυνατό να αποδυναμώνεται μία ολόκληρη περιοχή από υπηρεσίες», ανέφερε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου