ΤΟΠΙΚΑ

Σε λασποβροχή ξύπνησε χθες ο Βόλος. Ερχεται «Μάρτης γδάρτης»

σε-λασποβροχή-ξύπνησε-χθες-ο-βόλος-ερχ-79111

Σε μουντό και αποπνικτικό σκηνικό και με τα πάντα να έχουν καλυφθεί από λάσπη ξύπνησε χθες ο Βόλος, όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εξαιτίας μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Την ίδια ώρα, «γδάρτης» θα αποδείξει πως είναι ο Μάρτης καθώς ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε περιοχές πάνω από 1.200 μέτρα υψόμετρο αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ. Οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης θα πρέπει να προετοιμαστούν για θυελλώδεις νότιους ανέμους που θα αγγίξουν τα 8-9 μποφόρ.

Από σήμερα Δευτέρα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Από το απόγευμα μεταβολή θα υπάρξει στην Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα αύριο στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν από την Τετάρτη.

Στη Θεσσαλία, για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου