ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο με χρώματα και μηνύματα το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

σχολείο-με-χρώματα-και-μηνύματα-το-7ο-γυ-80190

Με… όπλο τους τα χρώματα, τα πινέλα και τη διάθεση να κάνουν τον χώρο όπου περνούν σχεδόν τη μισή ημέρα τους πιο όμορφο, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου μεταμορφώνουν το σχολείο τους. Εδώ και μερικές ημέρες, οι μαθητές την ώρα των εικαστικών, υπό τις οδηγίες της καθηγήτριάς τους Κατερίνας Ιωάννου, ζωγραφίζουν τους τοίχους στο σχολείο, δίνοντας άλλη όψη στους γκρίζους και άχρωμους διαδρόμους.

Ηδη, οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει δύο θέματα σε ισάριθμους τοίχους στους διαδρόμους του 7ου Γυμνασίου: μια μαθήτρια που σχίζει έναν χάρτινο τοίχο και έναν χαρταετό που πετά στον ουρανό μεταφέροντας μηνύματα για υγεία, χαρά, ελπίδα, τύχη, ειρήνη και αγάπη.

Έναν χαρταετό με μηνύματα ζωγράφισαν οι μαθητές, δίνοντας άλλη όψη στο σχολείο τους

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Περικλής Φασουράκης, η κατάσταση του σχολείου δεν είναι η καλύτερη δυνατή. «Οι τοίχοι είναι λερωμένοι, δεν προδιαθέτουν για μάθηση. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αλλάξουμε την όψη τους και να τους δώσουμε χρώμα. Οι μαθητές δεν δημιουργούν απλώς εικόνες. Περνούν και μηνύματα μέσα από τα θέματα που ζωγραφίζουν», ανέφερε ο κ. Φασουράκης.

Κάθε τμήμα που έχει μάθημα εικαστικών, αναλαμβάνει… βάρδια με τα πινέλα και τα χρώματα. «Στόχος είναι ανά δεκαπενθήμερο να παρουσιάζουμε και ένα διαφορετικό θέμα και έως τέλος Μαΐου να έχουμε αλλάξει την εικόνα των τοίχων στο μεγαλύτερο μέρος του σχολείου μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ψυχή» της πρωτοβουλίας η επί 21 χρόνια καθηγήτρια εικαστικών του σχολείου, Κατερίνα Ιωάννου. «Ηταν ανάγκη να κάνουμε κάτι για να ομορφύνουμε το περιβάλλον όπου περνάμε τη μισή ημέρα καθημερινά. Βλέπουμε τις ανησυχίες των παιδιών, την ανάγκη τους για ένα καλύτερο περιβάλλον. Ηδη με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων θεμάτων, οι χώροι έχουν γίνει… φωλιά για τους μαθητές που κάθονται και ζωγραφίζουν ή ρεμβάζουν», ανέφερε η κ. Ιωάννου.

«Μου δίνει την αίσθηση ότι το σχολείο γίνεται πιο όμορφο. Μου αρέσει να ζωγραφίζω και πιστεύω ότι τα παιδιά θα πρέπει να σεβαστούν τον χώρο και να τον κάνουν πιο όμορφο», ανέφερε ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου, Ματθαίος Χατζηνικολάου.

«Τρελαίνομαι να βάφω και να ζωγραφίζω. Μου αρέσει να κάνω δημιουργικά πράγματα και να γίνεται ο χώρος μας πιο όμορφος, γιατί πραγματικά είναι σε άσχημη κατάσταση», είπε από την πλευρά του ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου Μάριο Ρομάι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου