ΤΟΠΙΚΑ

Σε «καθεστώς βρωμιάς» προσωπικό και συναλλασσόμενοι στον ΕΦΚΑ Βόλου

σε-καθεστώς-βρωμιάς-προσωπικό-και-σ-80301

Παράδοξο και όμως συμβαίνει. Το μισό κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ στην οδό Ξενοφώντος με Παπαδιαμάντη, που στεγάζει τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, λάμπει από καθαριότητα, σε αντίθεση με το άλλο μισό που στεγάζει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Βόλο, το οποίο «βρωμάει και ζέχνει» όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι.

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει υπηρεσίες που εποπτεύονται από διαφορετικούς φορείς. Ο ένας, στη συγκεκριμένη περίπτωση η 5η ΥΠΕ, έστω με καθυστέρηση και μετά από έντονες διαμαρτυρίες, προχώρησε τις διαδικασίες ανάθεσης της καθαριότητας των χώρων σε εργολάβο, και έτσι τα ιατρεία καθαρίζονται εδώ και ένα 20ήμερο. Ο δεύτερος όμως… περί άλλων τυρβάζει.

Το πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ είναι γνωστό εδώ και τρεις μήνες. Από τέλος Δεκεμβρίου που έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες γραφεία στο ισόγειο όπου λειτουργεί το Μητρώο και το Τμήμα Συντάξεων, που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, να στερούνται καθαριότητας και να μην καθαρίζονται και στους τρεις ορόφους.

Η εικόνα στους διαδρόμους του κτιρίου από την πλευρά της οδού Θρακών, που είναι η είσοδος για τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, είναι απογοητευτική. Οι υπάλληλοι έχουν να δούνε «σκούπα , φαράσι και σφουγγάρισμα» από τις αρχές Ιανουαρίου. Γυναίκες υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όποτε έχουν την ευκαιρία, με δικά τους έξοδα αγοράζουν απορρυπαντικά προκειμένου να καθαρίσουν τουλάχιστον τους χώρους υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό, διότι για τους πολίτες… ούτε λόγος. Οι χώροι υγιεινής για το κοινό είναι κλειστοί μέχρι νεωτέρας.

Ο σύλλογος εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, έχει προβεί σε κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας πως οι υπηρεσίες δέχονται καθημερινά τεράστιο όγκο κοινού προς εξυπηρέτηση, και αυτό το γεγονός από τη μία μεγεθύνει το πρόβλημα κι από την άλλη εκθέτει και τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους σε ευνόητους κινδύνους, αφού δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου