ΤΟΠΙΚΑ

Mήνυμα με ορθοπεταλιές από τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Βόλου

mήνυμα-με-ορθοπεταλιές-από-τους-μαθητέ-80326

Με ορθοπεταλιές μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου έστειλαν χθες στην πόλη μήνυμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Οι μαθητές του σχολείου πήραν τα ποδήλατά τους και αντί για μάθημα στις σχολικές αίθουσες παρέδωσαν οι ίδιοι μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας στην πόλη.

Ξεκίνησαν την ποδηλατοβόλτα τους από το σχολείο και κατέληξαν στην παραλία του Βόλου, στο άγαλμα Ηρώων. Εκεί πραγματοποίησαν bazaar για την πώληση προϊόντων της Unicef, διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό και προσκαλούσαν τους πολίτες να ρίξουν τον… οβολό τους στον κουμπαρά αλληλεγγύης για την ενίσχυση των σκοπών της Unicef.

«Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στο δίκτυο της Unicef “Σχολεία υπερασπιστές παιδιών”. Αποφασίσαμε αντί να κάνουμε μία τυπική φιλανθρωπική δράση συγκέντρωσης χρημάτων, να κοινωνήσουμε στους πολίτες τα μηνύματα και το έργο της Unicef. Σύνθημά μας είναι το “φαγητό, νερό, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά του κόσμου”. Κάθε τέτοια δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τους μαθητές που θα είναι οι αυριανοί πολίτες κι εκείνοι που θα βρίσκονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Και οι μαθητές μας αγκάλιασαν με θέρμη την εθελοντική αυτή δράση και δούλεψαν με αυταπάρνηση θυσιάζοντας μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους», ανέφερε η υποδιευθύντρια του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Παρασκευή Ποζιοπούλου.

«Σήμερα το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου έδειξε ότι έχει κι ένα άλλο πρόσωπο, κοινωνικό. Δεν προσκολλάται μόνο στο μάθημα. Βγαίνουμε στην κοινωνία και προσπαθούμε για το καλύτερο. Η δράση μας είναι μία απόδειξη ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας δεν μας δίχασε. Αντιθέτως μας ενώνει και ως λαός προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλους όσους μπορούμε ακόμη και τα παιδιά που είναι στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο μαθητής της β’ τάξης του σχολείου και μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, Θεοφάνης Γεωργούλας.

«Με τη δράση μας προσπαθούμε να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα, ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και είμαστε ίσοι. Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην ηλικία μας που στερούνται βασικών αγαθών», ανέφερε από την πλευρά της η μαθήτρια της β’ τάξης Μαρία Αλιάτη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου