ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματικότητα το «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στον Βόλο

πραγματικότητα-το-3ο-φεστιβάλ-παιδικ-80481

Πραγματικότητα θα αποτελέσει για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη, στις 26, 27, 28, 29 Απριλίου 2018, το «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου και τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με μία σειρά φορέων και χορηγών, που θα ανακοινωθούν ολοκληρωμένα σε λίγες ημέρες, όπως και το σύνολο των συμμετεχόντων.

Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συμμετέχουν ήδη ως υποστηρικτές-συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά), η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και άλλοι φορείς αλλά και σύλλογοι που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνει κάλεσμα προσφοράς από όσους το επιθυμούν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου», συγκεκριμένων τροφίμων που θα ανακοινωθούν εκείνο το χρονικό διάστημα.

Για τρίτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τετραήμερο στον Βόλο 65 και πλέον συγγραφείς, εικονογράφοι, επιστήμονες, αλλά και εκατοντάδες μουσικοί και ηθοποιοί, χορωδοί, μαθητές κ.ά. από την πόλη μας, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, αλλά κι από την Κύπρο (!), προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο, με τη συμμετοχή 32 εκδόσεων και δύο αυτοεκδόσεων, 74 τίτλων βιβλίων και τη συνδρομή του Συλλόγου Βιβλιοπωλών της πόλης.

Ξεκινούν εγγραφές

Παράλληλα, ξεκινούν οι προεγγραφές που αφορούν την ενεργή παρακολούθηση-συμμετοχή στα εργαστήρια μέσα από εκδήλωση ενδιαφέροντος που ζητείται και με την επιστολή-ανακοίνωση, και αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία. Για τις δηλώσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα γίνονται έως τις 30 Μαρτίου 2018, με αποστολή e-mail στον φιλόλογο υπεύθυνο για το πρόγραμμα από την Ένωση Γονέων Βόλου, κ. Διονύση Λεϊμονή [email protected] ή κλήση στο τηλέφωνο 6973-694826.

Την ίδια ώρα, από την Ένωση, απευθύνεται νέο κάλεσμα για συμμετοχή και υποστήριξη των δράσεων, τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας τους, όσο και στην εξέλιξή τους, σε όλους τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, τις οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες, όπως και άλλους συλλόγους, τις Λέσχες Ανάγνωσης κ.λπ. που έχουν ως βάση την αγάπη για το βιβλίο και τα παιδιά.

Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όπως και επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο [email protected], ή να επισκέπτονται το http://enosigoneonvolou.blogspot.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου