ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη για διάθεση ακατάλληλων θαλασσινών

καταδίκη-βολιώτη-για-διάθεση-ακατάλλ-80837

Θα διακινούσε στην αγορά δέκα κιλά γυαλιστερές ενώ δεν ήταν κατάλληλες για κατανάλωση. Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 57χρονο Βολιώτη.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Αύγουστο του 2014 για αποθήκευση και διακίνηση τροφίμων που είναι επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, στις 4 Αυγούστου, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εντόπισαν ακόμη και τους αυτοσχέδιους μηχανισμούς που είχε ο καταδικασθείς για να συντηρεί τα δίθυρα μαλάκια.

Ο 57χρονος είχε έντεκα αυτοσχέδιες λεκάνες με μηχανισμούς που περιείχαν θαλασσινό νερό, και σε δύο από αυτές είχε δέκα κιλά γυαλιστερές με προφανή σκοπό τη διακίνησή τους στην αγορά, ενώ δεν είχε τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά.

Το Δικαστήριο καταδίκασε και δύο Βολιώτες, ηλικίας 35 και 36 ετών για παράνομη θήρα. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2015 καθώς τουφέκισαν αγριογούρουνο σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενώ απαγορευόταν το κυνήγι. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε κίνηση ενώ κυνηγούσαν το αγριογούρουνο, καθώς επέβαιναν σε Ι.Χ., κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Ο 35χρονος που πυροβόλησε κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών. Ο 36χρονος που ήταν παρέα του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Και για τις δύο υποθέσεις οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου