ΤΟΠΙΚΑ

Μητέρα στον Βόλο διώχνει το 14χρονο παιδί της

μητέρα-στον-βόλο-διώχνει-το-14χρονο-παιδ-82281

Μία νέα σοκαριστική ιστορία έρχεται στο φως αυτή τη φορά από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού Μαγνησίας. Μία μάνα στην περιοχή του Βόλου ζητά από το 14χρονο αγοράκι της να φύγει από το σπίτι και να πάει να δουλέψει γιατί η ίδια δεν μπορεί να το συντηρεί άλλο. Απειλεί μάλιστα να το μηνύσει γιατί δεν το κάνει!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα, σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθούσε το δράμα 30χρονης μητέρας που απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να δώσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της επειδή δεν μπορούσε να τα συντηρήσει.

Η γνωστοποίηση του δράματος που βιώνει η 30χρονη που έφθασε στο σημείο να θέλει να δώσει τα παιδιά της για υιοθεσία προκειμένου να μπορέσουν να συντηρηθούν ενεργοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και απλούς πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν.

Το δράμα της 30χρονης «αποκάλυψε» μία ακόμη σοκαριστική ιστορία. Μία άλλη μητέρα στον Βόλο, που προφανώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, προσπαθεί να διώξει το μόλις 14 ετών αγοράκι της από το σπίτι για να πάει να δουλέψει και να συντηρηθεί.

Κοινωνική λειτουργός επί δυόμισι χρόνια παρακολουθεί στενά την συγκεκριμένη ιστορία προσπαθώντας να βρει στέγη για το ανήλικο αγοράκι.

Λύση δεν μπορεί να βρεθεί εδώ και δυόμισι χρόνια για τον 14χρονο που νιώθει ότι δεν τον θέλει η ίδια του η μητέρα. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει επιληφθεί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εύρεση δομής που να μπορέσει να φιλοξενήσει το άτυχο παιδάκι. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με όλα τα ιδρύματα που δεν δέχονται εισαγωγές για φιλοξενία παιδιών που είναι άνω των 12 ετών. Ετσι προβλέπεται από το καταστατικό τους. Όμως ούτε η εγκατάλειψη, ούτε η παραμέληση ή η κακοποίηση δεν σταματά για ένα παιδί στην ηλικία των 12 ετών. Δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά», ανέφερε η κοινωνική λειτουργός μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται ότι άλλα τρία παιδιά «φιλοξενούνται» στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ένα περιβάλλον ακατάλληλο επειδή τα ιδρύματα δεν μπορούν να τα δεχθούν.

Αυξημένα τα περιστατικά

Τα περιστατικά παραμέλησης, εγκατάλειψης ή και κακοποίησης παιδιών τα τελευταία χρόνια τείνουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Καθημερινά οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων έρχονται αντιμέτωπες με οικογενειακά δράματα και θύματα αθώες ψυχές παιδιών.

Με αφορμή τα απανωτά περιστατικά που βγαίνουν και στο φως της δημοσιότητας, η αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας του Δήμου διοργανώνει ημερίδα – σεμινάριο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. «Πιστεύομε ότι η αύξηση των περιστατικών εγκαταλείψεων ή παραμέλησης παιδιών οφείλεται στην αλλαγή των συνθηκών ζωής, και κυρίως στον οικονομικό παράγοντα, και αυτή την πτυχή θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε», ανέφερε η αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου