ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν… λογαριασμούς ύδρευσης στην Αγριά

ψάχνουν-λογαριασμούς-ύδρευσης-στην-83461

Ψάχνουν… λογαριασμούς ύδρευσης κάτοικοι της Αγριάς, που όπως καταγγέλλουν εδώ και οκτώ μήνες δεν έχουν παραλάβει τους λογαριασμούς τους προκειμένου να πάνε να πληρώσουν. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενες διακοπές στην υδροδότηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεών τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Αγριάς δεν έχουν παραλάβει λογαριασμούς ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Το τελευταίο διάστημα που άρχισαν ορισμένοι να παραλαμβάνουν σταδιακά λογαριασμούς, διαπιστώθηκε το εξής φαινόμενο: μαζί με τους δικούς τους ο διανομέας αφήνει φακέλους και από άλλους καταναλωτές που όμως δεν ανήκουν στην ίδια διεύθυνση ή έστω γειτονιά.

Εκφράζονται δε φόβοι, μήπως όσοι δεν παρέλαβαν λογαριασμούς καταστούν ληξιπρόθεσμοι και τους γίνει διακοπή της υδροδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, η καθυστέρηση της αποστολής λογαριασμών αφορά διαδικαστικό θέμα και οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με διπλούς λογαριασμούς, ούτε με προσαυξήσεις. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που ανάλαβε την εκτύπωση, εμφακέλωση και διανομή των λογαριασμών είχε καθυστερήσει και ως εκ τούτου καθυστέρησε και η διαδικασία αποστολής των λογαριασμών που θα έπρεπε να παραλάβουν οι καταναλωτές μέσα στο φθινόπωρο.

Ωστόσο, προβλήματα εξακολουθούν να παρατηρούνται στη διανομή. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία ορισμένων καταναλωτών είναι ελλιπή: υπάρχει στη διάθεση της υπηρεσίας μόνο το όνομα και η περιοχή, όχι όμως διεύθυνση.

Μέχρι και πρότινος που τη διανομή είχαν τα ΕΛ.ΤΑ. οι ταχυδρόμοι γνώριζαν πού να αφήσουν τους λογαριασμούς για να καταλήξουν στους παραλήπτες. Ο εργολάβος όμως δεν γνωρίζει. «Κάνουμε καταγραφή των προβλημάτων και δίνουμε πίστωση χρόνου στον εργολάβο μέχρι να προσαρμοστεί. Οσοι όμως καταναλωτές το επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στη ΔΕΥΑΜΒ για την εκτύπωση των λογαριασμών τους», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Πλημμυρισμένα τα φρεάτια αποχέτευσης

Στην Αγριά επίσης, κάτοικοι διαμαρτύρονται για τα πλημμυρισμένα με θαλασσινό νερό φρεάτια αποχέτευσης και εκφράζουν φόβους για κακοτεχνίες στο έργο της αποχέτευσης.

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή την περίοδο έχει ανέβει ο υδροφόρος ορίζοντας. Όταν όμως τεθεί σε λειτουργία το έργο, τα νερά δεν θα εισέρχονται στα φρεάτια», είπε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου