ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα για τον δρόμο στο Σωρό

στον-εισαγγελέα-για-τον-δρόμο-στο-σωρό-83991

Μονόδρομος η Εισαγγελία Βόλου για κατοίκους της περιοχής των Αλυκών, που βλέπουν επί σειρά ετών, τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στη συνοικία του Σωρού να καταρρέει τμήμα- τμήμα και να πέφτει στη θάλασσα, χωρίς η Κτηματική Υπηρεσία να φροντίζει για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Την προηγούμενη Τετάρτη στον απόηχο θαλασσοταραχής που έπληξε την περιοχή, κατέρρευσε τμήμα του δρόμου στη συμβολή των οδών Λυδίας και Λεμάν, μέσα στη θάλασσα, παρασύροντας καθρέπτες ελέγχου κυκλοφορίας και σήματα. Η θάλασσα «τρώει» το υπόβαθρο του οδοστρώματος επί σειρά ετών και το πλάτος του δρόμου μειώνεται σταδιακά, ωστόσο έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν εκτελούνται, ούτε καν έχουν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού συλλόγου Νέων Παγασών, Κων. Βιδανόπουλο, το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Η θάλασσα «σκάβει» το υπόβαθρο του δρόμου, με αποτέλεσμα σε κάθε θαλασσοταραχή και νέο τμήμα του οδοστρώματος να «κόβεται» και να καταρρέει.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, ζητώντας να γίνει παρέμβαση για τον μοναδικό δρόμο που δίνει πρόσβαση στο Σωρό και ο οποίος καθίσταται επικίνδυνος για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. «Μου ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό», είπε ο κ. Βιδανόπουλος, πέραν τούτου όμως δεν έλαβε άλλη απάντηση.

Ο ίδιος ενημέρωσε χθες την Εισαγγελία Βόλου και σύντομα πρόκειται να θέσει στο Σύλλογο ζήτημα καταγγελίας στην Εισαγγελία για να κινητοποιηθεί ο αργοκίνητος μηχανισμός της Κτηματικής.

Το θέμα εκκρεμεί τουλάχιστον από το 2013. Πρόκειται για ζώνη αιγιαλού στην οποία ο Δήμος Βόλου δεν μπορεί να παρέμβει και η οποία θα πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί. Μέχρι την έκδοση απόφασης νομιμοποίησης δεν δίνεται καμία άδεια επισκευής του δρόμου.

Προς το παρόν, το σημείο που καταρρέει έχει σημανθεί με κολωνάκια. «Αυτό όμως δεν είναι λύση», επισημαίνει ο κ. Βιδανόπουλος, που πρόκειται να θέσει προς έγκριση στη συνεδρίαση του συλλόγου τη «λύση» της προσφυγής στην Εισαγγελία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου