ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη δημοσκόπηση της «Opinion» στον Βόλο

σε-εξέλιξη-δημοσκόπηση-της-opinion-στον-βό-84690

Μεγάλη δημοσκόπηση «τρέχει» στον Βόλο για την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τον Δήμο Βόλου. Η δημοσκόπηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ διενεργείται από την εταιρεία Opinion, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος της εβδομάδας. Στο δείγμα εκείνων που θα ερωτηθούν συμπεριλαμβάνονται πολίτες από όλες τις δημοτικές ενότητες που απαρτίζουν τον σημερινό καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε ένα πλέγμα περίπου 12 ερωτήσεων, το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις για τη σημερινή δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου και την αξιολόγηση του δημοτικού έργου. Επίσης «μετριούνται» πολιτικά πρόσωπα, που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών το 2019, ενώ γίνεται «σφυγμομέτρηση» της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας νέας ομάδας.

Όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πολίτες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος οι οποίοι ρωτήθηκαν, οι ερωτήσεις ξεκινούν από γενικές για την κατάσταση του Δήμου Βόλου, μέχρι την αξιολόγηση άλλων στελεχών, και καταλήγουν στο… εκλογικό, την καταγραφή της πρόθεσης ψήφου των πολιτών όσον αφορά τον Δήμο Βόλου, αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές διενεργούνταν την ερχόμενη Κυριακή.

Αξιολόγηση πολιτικού προσωπικού

Σε ξεχωριστή ενότητα, οι ερωτηθέντες καλούνται να αξιολογήσουν εκτός από τον σημερινό δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, διάφορα στελέχη που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθονται στα δημοτικά έδρανα όπως οι κ.κ. Ιάσονας Αποστολάκης, Νατάσα Οικονόμου, Απόστολος Νάνος, Μαργαρίτης Πατσιαντάς αλλά και πρόσωπα που φέρονται να βολιδοσκοπούνται, ως υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο, όπως η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Επίσης, στη δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται ερώτημα για την επιστροφή του κ. Αχιλλέα Μπέου στον θώκο του δημάρχου μετά τη δικαστική απόφαση, για τη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη αλλά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ενιαίας ποδοσφαιρικής ομάδας στον Βόλο.

Τέλος ζητείται από τους πολίτες να απαντήσουν για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

«Στο μικροσκόπιο» το δημοτικό έργο

Η πρώτη ενότητα ερωτήσεων αφορά στην αξιολόγηση του δημοτικού έργου. Από τους ερωτηθέντες ζητείται να απαντήσουν αν ο κ. Αχιλλέας Μπέος είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες και αν υπάρχει ικανοποίηση από τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Οι πολίτες στην ίδια ενότητα καλούνται να απαντήσουν αν είναι ικανοποιημένοι σε επιμέρους τομείς, όπως στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον κοινωνικό τομέα, στην άσκηση της οικονομικής διαχείρισης, στην προβολή της πόλης και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Η προσοχή επικεντρώνεται κυρίως στον βαθμό συνέπειας των προεκλογικών δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί προεκλογικά και αν τηρήθηκαν μετακλογικά από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Η επιστροφή και οι κάλπες του 2019

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, περιλαμβάνεται επίσης ερώτηση στον απόηχο της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Αχιλλέας Μπέος επέστρεψε στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου. Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν αν μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει ή όχι ο κ. Αχιλλέας Μπέος να είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Σε άλλη ερώτηση, ζητείται από τους πολίτες να απαντήσουν ποιον θα ψήφιζαν για δήμαρχο και ποιος εκτιμούν οι ίδιοι ότι θα εκλεγόταν δήμαρχος αν οι δημοτικές εκλογές ήταν την ερχόμενη Κυριακή, μεταξύ των κ.κ. Αχιλλέα Μπέου, Ιάσονα Αποστολάκη, Νάνσυς Καπούλα, Απόστολου Νάνου, Νατάσσας Οικονόμου, Μαργαρίτη Πατσιαντά και Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Τέλος, στην ίδια δημοσκόπηση τίθεται το ερώτημα για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας νέας ενιαίας ποδοσφαιρικής ομάδας στον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου