ΤΟΠΙΚΑ

Στέκονται δίπλα στη μητέρα που ήθελε να δώσει δύο παιδιά της

στέκονται-δίπλα-στη-μητέρα-που-ήθελε-ν-85229

Ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα για την 30χρονη μητέρα (που σε κατάσταση απόγνωσης ζήτησε από την Εισαγγελία Βόλου να δώσει την επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της) και εντόπισαν την αρχηγό μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένειας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες όμορου δήμου άνοιξαν τα χέρια τους και αγκάλιασαν την απελπισμένη μητέρα. Την αναζητούσαν διακριτικά όλο το προηγούμενο διάστημα και τελικά κατάφεραν να έρθουν σε επαφή.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσα Μορφογιάννη ενημέρωσε χθες ότι οι κοινωνικές λειτουργοί προσφέρθηκαν να στηρίζουν ψυχολογικά αλλά και να προσφέρουν και κάθε άλλη δυνατή υπηρεσία που μπορεί να βοηθήσει την 30χρονη να διαχειριστεί την κατάσταση και να απεγκλωβιστεί από το κενό στο οποίο έχει περιέλθει. «Πρόκειται για μία οικογένεια στην οποία η αλλαγή των συνθηκών λόγω κρίσης έχει προκαλέσει ταραχή. Η κίνηση της 30χρονης να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Βόλου ήταν σπασμωδική», εκτίμησε η κ. Μορφογιάννη.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες πρότειναν στην οικογένεια αρκετές εναλλακτικές λύσεις. «Πλέον έχει τα τηλέφωνα των υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να είμαστε εκεί σε οτιδήποτε χρειαστεί», είπε η ίδια, τονίζοντας ότι «εμείς δεν θέλουμε η μητέρα να χωριστεί από τα παιδιά της».

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δύο δήμων συνεργάζονται άψογα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου βλέπει ότι υπάρχει έξαρση σε ανάλογα περιστατικά λόγω ακριβώς της αλλαγής των συνθηκών που φέρνει η κρίση.

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου φιλοξενούνται τρία παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Μορφογιάννη ενημέρωσε ότι η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα διοργανώσει εκδήλωση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Βόλου στις 6 το απόγευμα, στην οποία έχει προσκληθεί να μιλήσει ψυχολόγος με θέμα «Αλλάζω σκέψη, αλλάζω τρόπο ζωής».

Η ψυχολόγος που θα μιλήσει είναι ειδικευμένη στην αλλαγή των συνθηκών ώστε να επιτυγχάνεται η διαχείριση των καταστάσεων χωρίς κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής.

«Θα καλέσουμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση», ενημέρωσε η ίδια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου