ΤΟΠΙΚΑ

Θύματα σπείρας απατεώνων Βολιώτες έμποροι

θύματα-σπείρας-απατεώνων-βολιώτες-έμ-85317

Προσποιούνταν επιφανή πρόσωπα, έπειθαν επαγγελματίες να τους στέλνουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες κρέατος, λαδιού, καφέ και αναψυκτικών, και αφού παραλάμβαναν τις παραγγελίες, τότε επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική ανάγκη και εξαφανίζονταν χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο…

Και στη Μαγνησία έδρασε η εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε εμπόρους και εξάρθρωσε την Παρασκευή το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας με τη σύλληψη ενός 70χρονου ημεδαπού δράστη και την αναζήτηση ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Μάλιστα στον Βόλο και στη Μαγνησία διαλευκάνθηκαν πέντε υποθέσεις απάτης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε χθες ότι στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις απάτης σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Φθιώτιδα και Μαγνησία. Η Αστυνομία διαλεύκανε άλλες 22 υποθέσεις, πέραν των αρχικών εννέα που ήταν γνωστές την Παρασκευή.

Όσον αφορά στη Μαγνησία, το κύκλωμα «χτύπησε» πέντε εμπόρους. Στη μία περίπτωση έλαβε 16 τενεκέδες λάδι από τον Βόλο αξίας 1.300 ευρώ, στη δεύτερη περίπτωση, επίσης από τον Βόλο, πήραν από έμπορο καφέ αξίας 800 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες τρεις πήραν από επαγγελματία του Διμηνίου 20 κιλά μέλι, από επαγγελματία των Κάτω Λεχωνίων 16 δοχεία λάδι αξίας 840 ευρώ και από επαγγελματία από τον Βόλο λάδι και ελιές αξίας 500 ευρώ.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη 22 περιπτώσεις απάτης, πέραν των πρώτων εννέα που είχαν διαλευκανθεί.

Ως προς τη μεθοδολογία τονίζεται ότι οι δράστες προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 32.000 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής:

  • 4 τόνους και 100 κιλά λάδι
  • 39 αρνιά
  • 220 κιλά κρέας μοσχαριού
  • Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ
  • Κατεψυγμένα είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ
  • 20 κιλά μέλι

Υπενθυμίζεται ότι η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, την Παρασκευή το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου ημεδαπού δράστη.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου