ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΣτΕ η υπόθεση Καραμπατζάκη

στο-στε-η-υπόθεση-καραμπατζάκη-85791

Στο ΣτΕ κρίνεται σήμερα η υπόθεση της οδού Καραμπατζάκη. Ο Δήμος Βόλου στοχεύει στη μετατροπή της οδού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας προκειμένου να λειτουργήσει μαζί με τη Ζάχου ως ζεύγος μονοδρόμων, ενώ στον σχεδιασμό προβλέπεται και ανάπλαση των δύο παρόχθιων με πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, φυτεύσεις, θέσεις ανάπαυσης και θέσεις πάρκινγκ. Στον σχεδιασμό αντιδρά έντονα μερίδα κατοίκων και φορέων που κρίνουν ότι η διάνοιξη της Καραμπατζάκη θα σηματοδοτήσει τη λειτουργία της ως μίνι περιφερειακού στην καρδιά της πόλης.

Όταν είχαν ξεκινήσει τα έργα, είχαν σημειωθεί επεισόδια στην Καραμπατζάκη. Ενταση, διαπληκτισμοί, προσαγωγές, εισαγγελικές παρεμβάσεις και προσφυγές συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό των προηγούμενων μηνών.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, 21 κάτοικοι και δύο φορείς, είχαν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της 204/2017 Κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καραμπατζάκη.

Μάλιστα η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, έδινε εντολή στον Δήμο Βόλου να απόσχει από εργασίες για την υλοποίηση του έργου, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης και δεδομένου ότι η κανονιστική δεν είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Η απόφαση θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περαιτέρω σχεδιασμό. Χθες, στη συνεδρίασή της, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία -αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς- να παρασταθεί ο Δήμος Βόλου ενώπιον του ΣτΕ προκειμένου να επιδιώξει την απόρριψη της επίδικης αίτησης ακυρώσεως. Η υπόθεση ανατέθηκε σε δικηγόρο της Αθήνας τον κ. Ι. Παραρά.

Αλλα θέματα

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο της διαδρομής ΑμΕΑ, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας απόλυτα προσβάσιμης διαδρομής για άτομα με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας και μέχρι την παραλία του Βόλου.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Γαλλίας έως και την Αργοναυτών. Θα «ξηλωθούν» τα παλιά πεζοδρόμια και θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα αντικατασταθούν τα καλύμματα των φρεατίων, ενώ επί του πεζοδρομίου θα υπάρχει διάδρομος ΑμεΑ με κατάλληλη, πλάκα και φυσικά θα κατασκευαστούν και ράμπες.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Επίσης πράσινο φως άναψε για τη δημοπρασία του «Αχιλλείον», του δημοτικού καταστήματος στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής στη Ν. Ιωνία και του καταστήματος-ανθοπωλείου στον «Κούκο».

Για το «Αχίλλειον» ηδιάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε επτά έτη και ξεκινά από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίστηκε στο ποσό των 36.000 ευρώ.

Για το κατάστημα στο άλσος, η μίσθωση είναι διάρκειας πέντε ετών και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ξεκινά από τις 12.000 ευρώ.

Τέλος, για το κατάστημα στον «Κούκο» η περίοδος μίσθωσης είναι τέσσερα χρόνια και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ξεκινά από τις 2.640 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου