ΤΟΠΙΚΑ

«Πνίγεται» στις κεραίες ο Βόλος σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΕΑΕ

πνίγεται-στις-κεραίες-ο-βόλος-σύμφω-87143

Αποκαλυπτικός για τον αριθμό των σταθμών κεραιών που υπάρχουν μέσα στην πόλη, είναι ο χάρτης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Στο νομό Μαγνησίας είναι εγκατεστημένες 136 κεραίες με τον μεγαλύτερο… πληθυσμό να βρίσκεται στα όρια του Δήμου Βόλου.

Στον Δήμο Βόλου συγκεντρώνεται πάνω από το 50% του συνόλου των κεραιών που υπάρχουν στο νομό. Στο χάρτη απεικονίζονται 70 κεραίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, όταν σε ολόκληρο το Πήλιο υπάρχου εγκατεστημένες 54 κεραίες και στην ευρύτερη επαρχία του Αλμυρού 12.

Μάλιστα η Μαγνησία είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό κεραιών θεσσαλικός νομός, μετά τη Λάρισα όπου συγκεντρώνονται 203 κεραίες. Στα Τρίκαλα υπάρχουν εγκατεστημένες 129 κεραίες και στην Καρδίτσα 93.

Ωστόσο, παρά τον αριθμό των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΕΑΕ για τις μετρήσεις της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών για το έτος 2017, δεν καταγράφονται υπερβάσεις.

Συνολικά σε όλη τη χώρα διενεργήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.250 σταθμούς κεραιών. Σχεδόν το 98% αυτών ήταν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων. Στη Μαγνησία έγιναν 17 έλεγχοι.

Περίπου το 85% των ελέγχων αφορούσε σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας. Δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σε σταθμούς κεραιών εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της χώρας.

Διαπιστώθηκαν όμως κατά τους επιτόπιους ελέγχους 4 περιπτώσεις υπερβάσεων των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που αφορούν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές που συνιστούν πρακτικά «πάρκα κεραιών». Οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν στο νομό Μαγνησίας, αλλά στις περιοχές Εύβοιας, Χίου, Λάρισας και Κορινθίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου