ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση στην εθελοντική αιμοδοσία στη Μαγνησία λόγω των εποχιακών ιώσεων

μείωση-στην-εθελοντική-αιμοδοσία-στη-87420

Ανασταλτικά λειτουργούν οι εποχιακές ιώσεις στο πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκείς αλλά και έκτακτες ανάγκες.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας, Ιγνάτιος Γελαγώτης, ανέφερε ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες την δεδομένη χρονική περίοδο και γι’ αυτό τον λόγο απευθύνεται διαρκώς έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα, να προσφέρουν αίμα, το οποίο είναι σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις.

Οι προσπάθειες του συλλόγου είναι συνεχείς και απευθύνονται στα μέλη αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα, σε κάθε περίπτωση. «Τηλεφωνούμε διαρκώς σε μέλη και γνωστούς, με την παράκληση να στηρίξουν την αιμοδοσία και να προσφέρουν αίμα, εφόσον το επιτρέπει η υγεία τους» επισημαίνει ο κ. Γελαγώτης. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ενισχυθεί με νέο αίμα ο σύλλογος, ενώ όπως υπογραμμίζει ο ίδιος: «Δεν σταματάμε την προσπάθειά μας, να εμπλουτίσουμε τον σύλλογο με νέους αιμοδότες, για να μπορούμε να καλύπτουμε ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών διευκρινίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να μην φτάσουν σε ακραίο σημείο οι ελλείψεις αίματος και γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, καλούνται να δώσουν αίμα όσοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν το πεδίο της εθελοντικής προσφοράς.

Το ζητούμενο είναι να ενταχθούν περισσότεροι νέοι εθελοντές αιμοδότες στους κόλπους του συλλόγου, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι αυξητικές ανάγκες που καταγράφονται, σε καθημερινή, σχεδόν, βάση. «Είναι σημαντική η προσφορά αίματος σε σταθερή βάση και όχι μόνον όταν παρουσιάζεται μια έκτακτη ανάγκη», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, άλλωστε, οι ομιλίες και ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Συλλόγου, σε τακτά διαστήματα. «Προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι περιστασιακοί αιμοδότες, να προσφέρουν τακτικά αίμα, δύο – τρεις φορές το χρόνο, ανεξάρτητα αν θα τους το ζητήσει κανείς ή όχι. Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους, να έρθουν κοντά μας» επεσήμανε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου