ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την καύση σκουπιδιών

σήμερα-η-συνεδρίαση-του-δημοτικού-συμ-88131

Για τις επτά σήμερα το απόγευμαέχει οριστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την καύση σκουπιδιών. Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, επέβαλλαν με έγγραφο αίτημά τους 17 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, στον απόηχο της έντασης που είχε προκληθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του οργάνου από πολίτες που απαιτούσαν να συζητηθεί το θέμα.

Το αίτημα υπογράφουν οι κ.κ. Ελένη Ανδρέου –Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Γαργάλας, Θεολόγος Διαμαντένιας, Ματθαίος Δραμητινός, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Νικόλαος Κανελλής, Ελευθέριος Κατσαλής, Θωμάς Κλημόπουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ιωάννης Λαΐνας, Φώτης Λαμπρινίδης, Απόστολος Νάνος, Αναστασία Οικονόμου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Νίκος Στόικος και Θεόδωρος Τσαλούχας.

Τα δε θέματα ημερήσιας διάταξης αφορούν στη λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου και στη λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Οι 17 σύμβουλοι μολονότι αναγνωρίζουν ότι «ο Δήμος Βόλου εκ του νόμου δεν έχει
ελεγκτική αρμοδιότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής», υποστηρίζουν ότι θεσμικά «έχει και τη δυνατότητα και την υποχρέωση να ασκεί κοινωνικό έλεγχο σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Η σημερινή είναι η δεύτερη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της καύσης απορριμμάτων. Η πρώτη, την περασμένη Τετάρτη δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας. Η ομάδα πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου απουσίαζε και η συνεδρίαση δεν έγινε με τους συγκεντρωμένους εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και πολιτών να καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για φυγομαχία.

Για σήμερα, έχουν εκδοθεί νέα καλέσματα συμμετοχής φορέων και πολιτών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί και με νέα σύνθεση από τη στιγμή που ο Αχιλλέας Μπέος θα καθίσει στο προεδρείο στη θέση το Δημάρχου, μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης άρσης της αργίας που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, την περασμένη Παρασκευή.

Ημερίδα

Για το θέμα πάντως της κατασκευής και λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που δρομολογείται στον ΧΥΤΑ, ο Δήμος Βόλου, οργανώνει ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Σε αυτή θα συμμετέχουν μελετητές και ειδικοί επιστήμονες και όσοι πολίτες το επιθυμούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου