ΤΟΠΙΚΑ

«Μπορούμε να κάνουμε ανοιχτή φιλοξενία στα παιδιά»

μπορούμε-να-κάνουμε-ανοιχτή-φιλοξεν-88640

Συγκινητική είναι η κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για τον εντοπισμό της 30χρονης μητέρας, που την Τετάρτη παρουσιάστηκε αυθορμήτως στην Εισαγγελία Βόλου και απαίτησε να δώσει την επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα ανήλικά παιδιά της.

Η 30χρονη αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας πάντως, δεν παρουσιάστηκε ούτε και χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου για να καταθέσει αίτηση για την επιμέλεια, όπως είχε αποφασίσει να κάνει αποχωρώντας από την Εισαγγελία Βόλου.

Εντούτοις, όλοι οι κοινωνικοί φορείς την αναζητούν για να τη βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που επιτελεί, ώστε να μη χωριστεί από τα παιδιά της και η οικογένεια να παραμείνει ενωμένη.

Μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ευαισθητοποίηση υπήρξε χθες και από το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, Κώστας Θεοδώρου, κινητοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιου προκειμένου να έρθει σε επικοινωνία με την 30χρονη και να τη βοηθήσει.

Το μέλος του Δ.Σ. κ. Τόνια Νταοπούλου ενημέρωσε ότι «αν υπάρχει κοινωνική έκθεση, εμείς μπορούμε να κάνουμε ανοιχτή φιλοξενία στα παιδιά. Να αναλάβουμε το διάβασμά τους για το σχολείο, τη σίτισή τους, την καθαριότητά τους. Να μένουν εδώ την ημέρα και το βράδυ να επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Το Δ.Σ. απευθύνει κάλεσμα στην 30χρονη να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2421023264, είτε με την παιδαγωγό του Ορφανοτροφείου Ελένη Τασιά είτε με το μέλος κ. Τόνια Νταοπούλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου