ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη του 36χρονου που προσπάθησε να εξαπατήσει δικαστές και αστυνομικούς

καταδίκη-του-36χρονου-που-προσπάθησε-να-88659

Ποσό ύψους 1.900 ευρώ είχε στη διάθεσή του και πλήρωσε αμέσως (μετά το Αυτόφωρο χθες, προκειμένου να μην πάει φυλακή) ο 36χρονος επιτήδειος, που αποπειράθηκε να εξαπατήσει εισαγγελέα, λέγοντας στη συνέχεια ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ότι δεν έχει άλλο τρόπο να «ζήσει» την οικογένειά του.

Ο απατεώνας, που προχθές προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θρησκευτικό αίσθημα του εισαγγελέα για να πουλήσει εικόνες, και προσποιούνταν ότι είναι μέλος συλλόγου πρώην τοξικομανών αποφυλακισθέντων, εντυπωσίασε όχι μόνο με το απύθμενο θράσος του το ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αλλά και με την οικονομική του δυνατότητα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Εισαγγελέας έδρας του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για απόπειρα απάτης και δεν του έδωσε τη δυνατότητα η ποινή του να έχει τριετή αναστολή ούτε να είναι εφέσιμη αλλά μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Έτσι ο 36χρονος είτε θα πήγαινε στη φυλακή, είτε θα πλήρωνε την ποινή και θα αφηνόταν ελεύθερος.

Προς έκπληξη όσων παρακολούθησαν το Αυτόφωρο, μετά τη δίκη ο 36χρονος δεν ζήτησε τη δυνατότητα από το δικαστήριο να του δοσοποιήσει την οφειλή ή να βρει κάποιο τρόπο να του δοθεί μία παράταση μέχρι να συγκεντρώσει τα χρήματα, αλλά πλήρωσε την ποινή με επιταγή αμέσως λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης και αποχώρησε!

Μάλιστα, η οικογένειά του διαμαρτυρόταν στους διαδρόμους των δικαστηρίων, λέγοντας ότι επρόκειτο για αυστηρή ποινή.

Η απόφαση

«Δεν έχει κανένα σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Έχει περίσσιο θράσος ακόμη και μέσα στα Δικαστήρια», είπε ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα την απόφαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος επισήμανε στο Αυτόφωρο ότι ο επιτήδειος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές και του είχαν γίνει συστάσεις να πάψει να ψεύδεται και να είναι ειλικρινής.

«Βασίστηκε στο θρησκευτικό συναίσθημα και στην υψηλόβαθμη θέση. Είπε ότι πούλησε εικόνες και με 50 ευρώ και με 60 ευρώ και με 120 ευρώ, σε δικαστές αστυνομικούς διευθυντές. Τέτοιο μεροκάματο βγαίνει από έναν ανέντιμο και θρασύ», είπε ο εισαγγελέας έδρας.

Εξάλλου, απολογούμενος ο απατεώνας συνέχιζε να ψεύδεται στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν όντως πρώην τοξικομανής και ότι πράγματι με μία ομάδα ατόμων (αλλά όχι Σύλλογο) φτιάχνουν τις εικόνες για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Όμως, το μοναδικό έγγραφο που βρήκε και προσκόμισε στο δικαστήριο ήταν ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για να αποδείξει πόσα παιδιά έχει.

Η αδερφή του πάντως, παραδέχτηκε την αλήθεια. Εξεταζόμενη ως μάρτυρας είπε ότι η ίδια και ο αδερφός της μόνο φτιάχνουν τις εικόνες και στη συνέχεια τις πουλούν για να ζήσουν και ότι δεν υπάρχει κανένας σύλλογος.

Η υπόθεση

Επισημαίνεται ότι ο 36χρονος συνελήφθη προχθές έξω από τα γραφεία του εισαγγελέα υπηρεσίας, όταν του ζητήθηκε από εισαγγελέα να υποδείξει τα χαρτιά υπέρ του συλλόγου για τον οποίο θα πήγαιναν τα έσοδα από τις εικόνες, και αποδείχτηκε ότι τα έγγραφα που είχε στα χέρια του και κούναγε εμφατικά, δεν ήταν παρά μία εξέταση ούρων που είχε γίνει το 2018.

Νωρίτερα είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει υπαλλήλους των δικαστηρίων, ενώ απευθύνθηκε και στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και εκμαίευσε το τηλέφωνο του προέδρου Χρήστου Στρατηγόπουλου, τον οποίο και τηλεφώνησε με σκοπό να τύχει οικονομικής ενίσχυσης. Πριν από τα δικαστήρια, είχε επισκεφτεί και την Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου