ΤΟΠΙΚΑ

Λύση μέσω υπουργείου για τους μαθητές Γ΄ Λυκείου της Τσαγκαράδας

λύση-μέσω-υπουργείου-για-τους-μαθητές-88674

Στο Υπουργείο Παιδείας παραπέμφθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η εξεύρεση λύσης για τις χαμένες ώρες μαθημάτων των μαθητών της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας, που στις αρχές Ιουνίου θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να διεκδικήσουν θέση ισότιμα με τους συμμαθητές τους σε όλη τη χώρα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες άνοιξαν μετά από 15 ημέρες οι σχολικές μονάδες στην Τσαγκαράδα, που ήταν οδικά αποκλεισμένη μετά τις εκτεταμένες κατολισθήσεις που έπληξαν το Πήλιο. Συνολικά, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας, χάθηκαν 13 ημέρες μαθημάτων. «Ολα τα μαθήματα θα αναπληρωθούν βάσει νόμου και με αναμόρφωση του σχολικού προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς υπό τις οδηγίες των σχολικών συμβούλων. Ανησυχούμε όμως για τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου και αναζητούμε λύση μέσω υπουργείου, όπου έχουμε παραπέμψει το θέμα», ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Σύμφωνα πάντως με την πρόταση του σχολικού συμβουλίου που συγκλήθηκε υπό τη διευθύντρια του ΓΕΛ Τσαγκαράδας Πολυξένης Μητσοπούλου, προτείνεται για το σύνολο του σχολείου κατάργηση των δύο περιπάτων που απομένουν έως τέλος της σχολικής χρονιάς, 7ωρα καθημερινά μαθήματα αντί για 6ωρα, όμως αντιδρούν οι μαθητές, να γίνουν μαθήματα αντί για σχολική γιορτή στις 23 Μαρτίου, προπαραμονή της 25ης Μαρτίου, και με τις υποδείξεις των σχολικών συμβούλων να γίνει αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.

«Πέρυσι είχαν χαθεί 9 ημέρες μαθημάτων εξαιτίας των χιονοπτώσεων και καταφέραμε να τις αναπληρώσουμε. Φέτος, χάσαμε 13 ημέρες. Ομως φέτος αναμένεται το σχολικό έτος για τα λύκεια να ολοκληρωθεί, μαζί με τα γυμνάσια, στα τέλη, αντί για τα μέσα, Μαΐου. Αυτό μας δίνει μία άνεση χρόνου για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», ανέφερε η κ. Μητσοπούλου.

Η πρόταση του σχολικού συμβουλίου έχει υποβληθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να την εγκρίνει σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους.

Πρόσβαση

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα, η κ. Μητσοπούλου επεσήμανε ότι το σχολείο δεν είναι προσεγγίσιμο από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, και μέσω του οποίου μπορούν να έχουν πρόσβαση οχήματα έκτακτης ανάγκης. «Αν συμβεί κάτι δεν θα μπορέσουν να μας προσεγγίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ο κεντρικός δρόμος είναι αρκετά βατός, αν και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Ωστόσο το σχολείο είναι κάτω από τον κεντρικό δρόμο. «Από την πλευρά του δάσους απ’ όπου γίνεται η κεντρική πρόσβαση των οχημάτων ο δρόμος είναι κομμένος. Από την Αγία Παρασκευή υπάρχει πρόβλημα γιατί έχει χαλάσει το καλντερίμι. Προς το παρόν πρόσβαση υπάρχει μόνο μέσω του Ξενία»., επεσήμανε η ίδια.

Στο κτίριο δεν υφίστανται προβλήματα, και κάποια επικίνδυνα σημεία πέριξ έχουν σημανθεί με κόκκινες κορδέλες προκειμένου να μην πλησιάζουν παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου