ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η διαδρομή ΑμεΑ στο κέντρο του Βόλου

ξεκινά-η-διαδρομή-αμεα-στο-κέντρο-του-β-88726

Ξεκινά το έργο της δημιουργίας διαδρομής ΑμεΑ στο κέντρο του Βόλου. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία μιας απόλυτα προσβάσιμης διαδρομής για άτομα με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας και μέχρι την παραλία του Βόλου.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, μεθαύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να εγκριθούν οι όροι διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου, που είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Γαλλίας έως και την Αργοναυτών. Θα «ξηλωθούν» τα παλιά πεζοδρόμια και θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα αντικατασταθούν τα καλύμματα των φρεατίων, ενώ επί του πεζοδρομίου θα υπάρχει διάδρομος ΑμεΑ με κατάλληλη πλάκα, και φυσικά θα κατασκευαστούν και ράμπες.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Στην οικονομική επιτροπή επίσης θα συζητηθεί το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών, η παροχή υπηρεσιών φύλαξης στα δημοτικά κτίρια, ενώ θα εγκριθεί η διακήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση 11 ακινήτων στην Ιωλκού 35, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου (πρόκειται γα το κληροδότημα ΙΩΑΝΝΟΥ Χατζηϊωάννου ή Χατζάκου).

Σε δημοπρασία το «Αχίλλειον»

Σε δημοπρασία βγαίνει το «Αχίλλειον» στην παραλία του Βόλου, μετά την αποδέσμευσή του από τον προηγούμενο μισθωτή του. Το δημοτικό κατάστημα είναι εμβαδού 138,08 τ.μ. στο ισόγειο και 102,62 τ.μ. στο πατάρι.

Σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας που πρόκειται να εγκρίνει η οικονομική επιτροπή, η διαδικασία θα είναι φανερή και θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε επτά έτη και ξεκινά από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίστηκε στο ποσό των 36.000 ευρώ.

Δημοπρασίες θα γίνουν επίσης για την εκμίσθωση τόσο του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής στη Ν. Ιωνία όσο και για το κατάστημα-ανθοπωλείο στο δημοτικό κοιμητήριο «Κούκος». Η τιμή εκκίνησης για το μεν πρώτο ξεκινά από τις 12.000 ευρώ το χρόνο και για το κατάστημα στον «Κούκο» στις 2.640 ευρώ. Η δε διάρκεια μίσθωσης θα είναι πέντε και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου