ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

ενημέρωση-για-καρπα-και-απινιδωτές-σε-88962

Εκδήλωση για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και τη χρήση φορητών-εξωτερικών απινιδωτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου με έναν επιπλέον στόχο, που αφορά στη σύσφιξη των γενεών αλλά και τη βοήθεια και τη γνώση που μπορεί να προσφέρει ο νεότερος προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και το αντίστροφο.

Ο τίτλος της ενημερωτικής δράσης είναι «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση σώζουν ζωές» και γίνεται με τη συνεργασία των διευθύνσεων των δύο σχολείων, και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων 3ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.

Θα γίνουν χαιρετισμοί του προέδρου της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλία Κουτσερή και του αντιπροέδρου του Γηροκομείου Βόλου Ευθύμιου Ζιγγιρίδη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατιωτικός ιατρός κ. Χαράλαμπος Παρίσης.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη είναι η πρώτη οργανωμένη σε σχολικό συγκρότημα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για τη φετινή χρονιά ανάλογη εκδήλωση και θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, αλλά και τα αιτήματα που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν από τις σχολικές κοινότητες. Σημαντικός παράγοντας βέβαια, είναι και η διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων, καθώς το πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική παρουσία και προσπάθεια, ενώ θετικό θεωρείται το γεγονός ότι και οι εκπαιδευτικοί στέκονται ένθερμοι υποστηρικτές στην παροχή γνώσης των πρώτων βοηθειών, όπως αποδείχθηκε και σε πρόσφατο σεμινάριο που διοργανώθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου