ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρά ψάρια στην επιφάνεια της θάλασσας

νεκρά-ψάρια-στην-επιφάνεια-της-θάλασσ-88975

Αποκρουστικό το θέαμα που αντίκρισαν χθες το πρωί περιπατητές στην περιοχή του Αναύρου. Στην επιφάνεια της θάλασσας και σε ορισμένα σημεία στην ακτή επέπλεαν και κείτονταν αντίστοιχα δεκάδες νεκρά ψάρια.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στις υπηρεσίες, και άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ιχθυολόγοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αλλά και κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας.

Τα κλιμάκια φρόντισαν για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών από την επιφάνεια της θάλασσας και από τις ακτές, όπου είχαν μαζευτεί γλάροι και τα έτρωγαν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τα κλιμάκια κατάφεραν να περισυλλέξουν περίπου δύο κιλά νεκρά ψάρια τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακούς ελέγχους.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ψάρια τύπου πεταλούδα. «Στις αρχές της εβδομάδας άνοιξε για μερικές ώρες το θυρόφραγμα της Κάρλας προκειμένου να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Στεφανοβικείου. Πρόκειται για ενδεδειγμένη ενέργεια που προβλέπεται από τους περιβαλλοντικούς όρους που διέπουν τη λειτουργία της λίμνης Κάρλας», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη, εκτιμώντας ότι τα ψάρια οδηγήθηκαν στη θάλασσα από την Κάρλα.

Η ίδια δεν εμφανίστηκε να ανησυχεί. «Ουσιαστικά πρόκειται για ψάρια που ζουν στην Τ1 που είναι αποστραγγιστική τάφρος. Περιέχει μόνο βρόχινα νερά. Το προφανές είναι ότι τα ψάρια, που ζουν σε γλυκό νερό πέθαναν όταν ήρθαν σε επαφή με το θαλασσινό νερό. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό θα φανεί από τους εργαστηριακούς ελέγχους που θα γίνουν», συμπλήρωσε η ίδια.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου