ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαία η αναβάθμιση των ΕΠΑ.Λ.

αναγκαία-η-αναβάθμιση-των-επα-λ-89602

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ. Κωσταντίνο Βλάση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας την αναγκαία αναβάθμιση των ΕΠΑ.Λ.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, “Κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στην Τρίπολη στο πλαίσιο, του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, έκανε λόγο για νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και για την απαραίτητη επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού γεννώνται ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης, σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΕΠΑ.Λ., καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ., ενώ δεν έχει γίνει σαφές υπό ποιες προϋποθέσεις πρόκειται να γραφούν τα νέα βιβλία” καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών.

Αναγκαία η εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης

Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. Σκιάθου

Εκκρεμεί η εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αναφορικά με το ζήτημα δημιουργίας Επαγγελματικού Λυκείου στη Σκιάθο, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει θετικά το αίτημα της μαθητικής και τοπικής κοινωνίας του νησιού για τη δημιουργία ΕΠΑ.Λ. Μάλιστα, εξήρε το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών του Γυμνασίου της Σκιάθου για την επαγγελματική εξειδίκευση που προσφέρει η φοίτηση στα ΕΠΑ.Λ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, “Κρίνεται αναγκαία η εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία εκκρεμεί, όπως και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης λειτουργικών εξόδων και δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων – εισηγήσεων σχολικών μεταβολών για το έτος 2018-2019. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί και το αίτημα της δημιουργίας ΕΠΑ.Λ. στη Σκιάθο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου