ΤΟΠΙΚΑ

Επιβάτες στο… ευρωπαϊκό τρένο μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας

επιβάτες-στο-ευρωπαϊκό-τρένο-μαθητέ-89982

Επιβάτες στο… ευρωπαϊκό τρένο μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus με θέμα «Take the e-train».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και σε αυτό συμμετέχουν σχολεία από τη Σλοβακία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους επιχειρούν ιστορική αναδρομή στα μεταφορικά μέσα στην Ευρώπη, εστιάζοντας στο τρένο και στην εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων.

«Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές ανοίγουν τους ορίζοντές τους, γνωρίζουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, μυούνται στην ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Παράλληλα μαθαίνουν να συνυπάρχουν με διαφορετικούς ανθρώπους και νιώθουν μέρος του… ευρωπαϊκού μωσαϊκού και των αξιών που πρεσβεύει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Αναστάσιος Μουράτογλου, στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε χθες στο σχολείο, με αφορμή τη φιλοξενία στον Βόλο 11 εκπαιδευτικών των σχολείων – εταίρων του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί των πέντε σχολείων φιλοξενούνται ήδη από προχθές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας. Την πρώτη ημέρα, το καλωσόρισμα έγινε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, όπου οι γονείς των μαθητών τούς υποδέχθηκαν με μπουφέ και φαγητά που ετοίμασαν οι ίδιοι. Εγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και επίσκεψη στη Μακρινίτσα.

Χθες, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του ΟΣΕ, και με την επιστροφή στο σχολείο επέλεξαν τη μασκότ του προγράμματος μέσα από δημιουργίες που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές: δημιούργησαν κάμπιες σε μορφή τρένου. Κάθε εξόγκωμα της κάμπιας συμβολίζει κι ένα βαγόνι του τρένου και την κάθε χώρα που συμμετέχει μαζί με τη σημαία της. Ως καλύτερη μασκότ αναδείχθηκε αυτή της Λιθουανίας.

Οι μαθητές του 3ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας κατασκεύασαν παράλληλα μία απεικόνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου και ένα τρένο 3D, ενώ δημιούργησαν κι ένα τραγούδι για το τρένο, το οποίο ερμήνευσαν στην τελετή υποδοχής των εκπαιδευτικών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου