ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν τον Αλέξανδρο Μέρο

τιμούν-τον-αλέξανδρο-μέρο-90225

Απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Μέρου, ιδρυτή του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, και μελών της τοπικής κοινωνίας που ευεργέτησαν και στήριξαν τη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, αποτελεί η εκδήλωση που διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 11 Μαρτίου στις 6.30 μμ στο κέντρο Ενυδρείο.

Στη διάρκεια της σημαντικής εκδήλωσης θα ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη άνθρωποι που στο πέρασμα του χρόνου στάθηκαν κοντά στη Λέσχη και της έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο, μα τόσο συναρπαστικό, έργο της.

Όσον αφορά το παρελθόν της Λέσχης, θα ανακηρυχθεί επίτιμη πρόεδρος η ιδρύτρια της Λέσχης, η αείμνηστη Ελένη Χαλυβοπούλου. Ευεργέτης και εξέχον μέλος θα ανακηρυχθεί ο Αλέξανδρος Μέρος, πολιτικός και ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο οποίος έτεινε χέρι βοήθειας σε μια καίρια στιγμή. Ο Αλέξανδρος Μέρος ήταν ο άνθρωπος που ανάστησε κυριολεκτικά τη Λέσχη από τις στάχτες της, καθώς με δική του πρωτοβουλία, κατάφερε το 1954 να επαναλειτουργήσει η Λέσχη μετά την καταστροφή του κτιρίου της από τους Γερμανούς το 1943. Ο ιδρυτής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με την τεράστια κοινωνική προσφορά, συγκρότησε μια μεγάλη ομάδα, στην οποία συμμετείχε η αξέχαστη δημοσιογράφος Νίτσα Κολλιού, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Λέσχη.

Από το πρόσφατο παρελθόν της Λέσχης επίτιμα μέλη θα ανακηρυχθούν οι: Κώστας Χαλέβας για την αμέριστη βοήθεια στο νέο ξεκίνημα του Σωματείου, το 2012. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιούλη Μποντού-Τοκαλή, Τάσος Μπατζιάκας, οι αντιδήμαρχοι Νατάσα Μορφογιάννη, Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής και Θανάσης Σταυρίδης, οι οποίοι «από την ανάληψη των καθηκόντων τους έδωσαν ουσιαστικές λύσεις, με πρώτη και καλύτερη τη στέγαση της Λέσχης σε έναν αξιοπρεπέστατο χώρο και την περεταίρω συνεργασία μας ως σήμερα» υπογραμμίζει η πρόεδρος Βίκυ Τσεκούρα.

Ως Σωματείο που ασχολείται πέρα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, με τον εθελοντισμό, η Λέσχη επιθυμεί να ανακηρύξει επίτιμο μέλος τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, στο πρόσωπο του προέδρου Βασίλη Ηλιόπουλου.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως έχουν τιμηθεί οι αείμνηστες Στέλλα Μίχου και Ελένη Χατζηλάμπρου, ο γυμναστής και επί πολλά χρόνια δάσκαλος των χορευτικών τμημάτων της Λέσχης Θανάσης Ταλιαδούρος, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, η πρώην υπουργός Ροδούλα Ζήση και η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, ενώ θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης και του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων. Επίσης θα παρουσιαστούν τα μουσικά τμήματα και το τμήμα τραγουδιού. Την εκδήλωση επιμελείται μουσικά το συγκρότημα «Διπλοπενιές» με τον μαέστρο και καθηγητή της Λέσχης, Χρήστο Σταμούλη. Τιμή κάρτας με απεριόριστο ποτό και κρύο πιάτο 12 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου