ΤΟΠΙΚΑ

Να παραταθεί το κτηματολόγιο στις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

να-παραταθεί-το-κτηματολόγιο-στις-πλη-91277

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας την παράταση του κτηματολογίου για τα χωριά του Πηλίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας «Σε εξέλιξη βρίσκεται το κτηματολόγιο στο Πήλιο, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοί του μετρούν τις πληγές, που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Συγκεκριμένα, από τις 8 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την εταιρεία του εθνικού κτηματολογίου. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει σε ένα περίπου μήνα, δηλαδή στις 10 Απριλίου.

Οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για το Πήλιο αφορούν τις περιοχές Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Αφετών, Βυζίτσας, Ζαγοράς, Καλαμάκι, Καλών Νερών, Κισσού, Λαμπινούς, Μακρυρράχης, Μηλεών, Μουρεσίου, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Ξουριχτίου, Πινακάτων, Πουρίου, Συκής και Τσαγκαράδας. Τα χωριά αυτά έχουν πληγεί σημαντικά από τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων, με τις ζημιές να είναι αναρίθμητες. Οι κάτοικοι δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω των ζημιών. Την ίδια στιγμή η διαδικασία του κτηματολογίου που «τρέχει» τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας μια ακόμη υποχρέωση, η οποία θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει σε ένα περίπου μήνα. Η παράταση της διαδικασίας για τη δήλωση του κτηματολογίου είναι απαραίτητη, καθώς αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να κρίνει θετικά το αίτημα των κατοίκων του Πηλίου για παράταση των δηλώσεων του κτηματολογίου.

Έκτακτη επιχορήγηση για έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλμυρού

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών, έπειτα από επιστολή που έλαβε από το Δήμαρχο Αλμυρού, ζητώντας την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου για την εκτέλεση έργων υποδομής και αποκατάστασης του αγροτικού οδικού δικτύου. Ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στις αγροτικές οδούς από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μπουκώρος τονίζει ότι, «ο Δήμος Αλμυρού, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι ένας Δήμος με μεγάλο αγροτικό οδικό δίκτυο, το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι απροσπέλαστο, παρουσιάζοντας σημαντικά ζητήματα βατότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη, οι εργασίες αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση των αγροτών στα κτήματα και τα ποιμνιοστάσιά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου