ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 66χρονου για κακοποίηση ζώων

καταδίκη-66χρονου-για-κακοποίηση-ζώων-91723

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 66χρονο κτηνοτρόφο. Τον Φεβρουάριο του 2010 ο 66χρονος μετέφερε σε τρέιλερ δυο πρόβατα τα οποία είχε δεμένα χειροπόδαρα με σχοινί, με τρόπο που συνιστούσε κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στη λύση αυτή, καθώς απέκτησε τα ζώα λίγο πριν από το περιστατικό και έπρεπε με κάποιο τρόπο να τα μεταφέρει στη στάνη. Εντούτοις, ο ισχυρισμός του δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο δεν τον απάλλαξε από την κατηγορία αλλά του επέβαλε ποινή.

Ακόμη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αρτοποιείο ήταν παράνομα συνδεδεμένο με ηλεκτρικό ρεύμα. Η καταγγελία είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016, όμως από την έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ είχε προκύψει ότι δεν υπήρχε αδίκημα. Εναντίον του 34χρονου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου