ΤΟΠΙΚΑ

Διαπόμπευση γιατρού του ΠΕΔΥ Βόλου καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος

διαπόμπευση-γιατρού-του-πεδυ-βόλου-κα-92016

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με σημερινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την διαπόμπευση ιατρού του ΠΕΔΥ Βόλου από διαμαρτυρόμενες, οι οποίες -όπως αναφέρει- “χρησιμοποίησαν την μέθοδο της ανώνυμης καταγγελίας με κάλυψη των προσώπων τους (κουκουλοφόρες)”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει: “Είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε αυτού του είδους τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον ιατρών, οι οποίες ουσιαστικά εισάγουν νέα νοσηρά ήθη. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν με ευκολία και ανευθυνότητα να σπιλώνει ανθρώπους, χωρίς να μπορούν αυτοί να υπερασπισθούν τον εαυτό τους. Αυτές οι πρακτικές μας θυμίζουν μαύρες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, όπως ήταν οι πρακτικές των κουκουλοφόρων συνεργατών των Γερμανών κατακτητών στην χώρα μας.

Για οποιοδήποτε πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα ιατρού πρέπει να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες, επίσημες και επώνυμες καταγγελίες είτε στην Δικαιοσύνη είτε στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε την ισοπεδωτική και απαξιωτική αντίληψη προς την Ιατρική επιστήμη και προς τους ιατρούς που αποπνέει το κείμενο που διένειμε η συγκεκριμένη ομάδα ανώνυμων διαμαρτυρόμενων στους διαδρόμους της υγειονομικής μονάδας του ΠΕΔΥ Βόλου.

Τέτοιου είδους πρακτικές και απόψεις χαρακτηρίζουν σκοταδιστικές νοοτροπίες και εποχές και πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου