ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-πεδυ-βόλο-92330

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα, μέρα της γυναίκας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας έξω απ’ το κτίριο του ΠΕΔΥ στον Βόλο, με κοινό αίτημα να δίνεται το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες όλων των ταμείων ανεξάρτητα πού θα γεννήσουν.

Παράλληλα αιτήματα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών είναι να γίνονται δωρεάν οι προληπτικές εξετάσεις σ’ όλες τις γυναίκες, να υπάρχει κάλυψη των αναγκών των φοιτητριών σε ιατρικές εξετάσεις, και να δοθεί γενναία χρηματοδότηση στο νοσοκομείο, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο διεκδίκησης καταγράφεται, εξάλλου, η επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Παράλληλα η πρόεδρος του Συλλόγου, Ρίτσα Κωτή, κάλεσε τις γυναίκες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στις αγωνιστικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών.

«Στις σημερινές συνθήκες, είπε, είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στους Συλλόγους και τις ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου