ΤΟΠΙΚΑ

Τελείωσαν οι εκπτώσεις, αρχίζουν προσφορές

τελείωσαν-οι-εκπτώσεις-αρχίζουν-προσ-93230

Προσφορές που φτάνουν και σε ποσοστό 20-30% της ήδη μειωμένης τιμής των προϊόντων λόγω κρίσης κάνουν τα καταστήματα της εμπορικής αγοράς του Βόλου μετά τη λήξη των εκπτώσεων χθες Τρίτη.

Η περίοδος των εκπτώσεων δεν κατέγραψε ικανοποιητική κίνηση και ο εμπορικός κόσμος μέτρησε μεγάλες απώλειες στον τζίρο του σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Στον Βόλο είχε πτώση από 21-30% στα είδη ένδυσης και υπόδησης, και άλλα είδη ρουχισμού έμειναν αδιάθετα.

Ενόψει της Άνοιξης και της ανανέωσης των εμπορευμάτων, ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων προχωρεί λοιπόν σε προσφορές προκειμένου να σπρώξει το εμπόρευμα και να παραλάβει τις καινούργιες παραγγελίες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος, λέει ότι εναπόκειται στον κάθε έμπορο να προχωρήσει σε προσφορές στα είδη που διαθέτει.

«Ένα μεγάλο όμως κομμάτι του εμπορικού κόσμου έχει ήδη ξεκινήσει τις προσφορές προκειμένου να ανταπεξέλθει στον μεγάλο ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων. Οι τιμές στην αγορά ήταν ήδη πολύ χαμηλές, στα μέτρα της οικονομικής κρίσης, και τώρα τα προσφερόμενα είδη διατίθενται σε ακόμη πιο ελκυστικές τιμές» εξηγεί.

Εξάλλου, ο εμπορικός κόσμος μπορεί να κάνει όσες φορές τον χρόνο επιθυμεί προσφορές στα διάφορα είδη που διαθέτει. Ο κ. Οντόπουλος λέει ότι ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι οι προσφορές να μην ξεπερνούν τις δέκα συνεχόμενες μέρες και να μην αφορούν σε πάνω από το 50% των ειδών που έχει ένα κατάστημα.

Οι επαγγελματίες προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ευέλικτοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών. «Το εμπόριο στον Βόλο έχασε στην ουσία δύο μήνες από το 2018, καθώς οι εκπτώσεις δεν δούλεψαν. Έχει συσσωρευμένες υποχρεώσεις, καθώς στην αγορά φαίνεται πολύ έντονα η έλλειψη του ρευστού και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί», επισήμανε ο ίδιος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σύντομα θα έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα έρευνας για τον τζίρο των καταστημάτων το 2017 και την πορεία του εμπορίου, και θα τα παρουσιάσει.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στις 14 Μαρτίου πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των εμπόρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας στις 6 το απόγευμα.

«Έχει ολοκληρωθεί η συλλογή όλων των απαντήσεων και γίνεται περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τα ερωτηματολόγια» προσθέτει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου