ΤΟΠΙΚΑ

Μίμης Ανδρουλάκης: «Υπάρχουν ελπίδες για ανάπτυξη»

μίμης-ανδρουλάκης-υπάρχουν-ελπίδες-94525

Στην οικουμενική προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος αποτελεί διαχρονικό σύμβολο, αναφέρθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, ενώ δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η σύγχρονη Ελλάδα έχει ελπίδες να βγει από το τέλμα και να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, ο γνωστός συγγραφέας με τη βαθιά πολιτική σκέψη, υπογράμμισε ότι «όλες οι ελληνικές τραγωδίες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Η επιβίωση του ενός, βασιζόταν στην εξόντωση του άλλου. Αν το επιχειρήσουμε και σήμερα, θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα» είπε.

Πάγια θέση του Μίμη Ανδρουλάκη είναι ότι η πόλωση που υπάρχει δεν μας βοηθάει να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση αυστηρής εποπτείας στην οποία βρισκόμαστε, «να ανέβουμε προς μια ανάπτυξη πιο παραγωγική, πιο ανταγωνιστική» όπως επεσήμανε. «Εχουμε ελπίδες, φτάνει να μην είναι φρούδες, να μην είναι χίμαιρες».

Η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» και το βιβλιοπωλείο Πένα, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχε ως επίκεντρο την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Σαλός Θεού, Ο Μυστικός Μίκης». Για το βιβλίο μίλησαν ο Θανάσης Σαμαράς, δημοσιογράφος, η Αρετή Τζανετοπούλου, φιλόλογος, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Λίνα Φυτιλή, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, και συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από σύντομο μουσικό πρόγραμμα, με τον Ζαφείρη Κουκουσέλη στο πιάνο και τους μαθητές του Ωδείου Ρυθμός (τμήμα τραγουδιού Χ. Παπάζογλου).

Αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο, ο συγγραφέας τόνισε ότι: «Μέσω του τρελού του Θεού, θα διαβάσετε διαφορετικά όλη την Ελληνική ιστορία των τελευταίων εκατό ετών. Θα ζήσετε εκατό ζωές και θα γνωρίσετε πρόσωπα που τα θεωρείτε γνωστά, αλλά δεν είναι. Θα ζήσετε μια περιδίνηση μέσα από την οποία ο φανατικός Μίκης υπερβαίνει τις πάγιες οριοθετήσεις και γίνεται οικουμενικός. Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός πιο πλήρης για τον Μίκη. Αυτός είναι ο Μίκης σε όλα τα επίπεδα. Μεταμορφώνει τη μεγάλη εσωτερική του αγωνία και τη μετουσιώνει σε έρωτα, μουσική και επανάσταση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου