ΤΟΠΙΚΑ

Βανδαλισμοί στην παιδική χαρά Αλυκών

βανδαλισμοί-στην-παιδική-χαρά-αλυκών-94616

Προ δεκαημέρου εγκαινιαζόταν στο πάρκο Αλυκών η ολοκαίνουρια παιδική χαρά από τον Δήμο Βόλου. Εως και την Κυριακή το απόγευμα, οι λιλιπούτειοι δημότες χαίρονταν -καιρού επιτρέποντος- τον σύγχρονο δικό τους χώρο, με ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Από την Κυριακή αργά το βράδυ όμως το σκηνικό άλλαξε ριζικά…

Ανεγκέφαλοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στην παιδική χαρά, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και γεμίζοντας τον χώρο σκουπίδια.

Εικόνα χάους αντίκρισε χθες το πρωί ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Νέων Παγασών Κων. Βιδανόπουλος. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έως και τις 9 το βράδυ της Κυριακής, τα πάντα ήταν ήρεμα και τα μικρά παιδιά χαίρονταν τον χώρο. «Φαίνεται ότι όσοι έδρασαν το έκαναν μετά τις έντεκα το βράδυ», σημείωσε.

Περιγράφοντας το σκηνικό που αντίκρισε, μίλησε για σπασμένα κλαδιά από τα φοινικόδεντρα, κατεστραμμένο τον βραχόκηπο με τα λουλούδια, σπασμένες τις βάσεις από τα παγκάκια, ρημαγμένα τα καλαθάκια απορριμμάτων.

Ο χώρος γέμισε σκουπίδια σαν να είχε προηγηθεί πάρτι. «Υπήρχαν παντού πεταμένα μπουκάλια, κουτιά, χαρτιά, σερπαντίνες, πλαστικά πιάτα, μέχρι και προφυλακτικά βρήκαμε», κατήγγειλε ο κ. Βιδανόπουλος.

Εφθασαν στο σημείο να πετάξουν πάνω στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν παιδιά, άμμο μαζί με θαλασσινό νερό.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα έσπασαν και τις κορύνες που οριοθετούν τον πεζόδρομο. Στόχος έχει γίνει όμως κατά καιρούς και το Κοινωνικό Κέντρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Αγνωστοι γράφουν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ έχουν σπάσει τις υδρορροές. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας. Εγινε κάτι όμορφο στην περιοχή μας. Δεν μπορούν ορισμένοι να τα καταστρέφουν», είπε ο κ. Βιδανόπουλος.

Στον χώρο πάντως νωρίς το πρωί μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου