ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ψηφίσματος από τη ΛΑΣ

πρόταση-ψηφίσματος-από-τη-λασ-94766

Πρόταση ψηφίσματος καταγγελίας της κυβέρνησης για την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση ενάντια σε εκπαιδευτικούς, κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Στο προτεινόμενο προς ψήφιση ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση με ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε εκπαιδευτικούς, που διεκδικούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια, την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για την κερδοφορία τους, για την εφαρμογή των μνημονίων και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Χτύπησε ακόμη μια απεργιακή συγκέντρωση, αυτή τη φορά των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο νοσοκομείο. Τα ίδια μέτρα καταστολής πήρε και πριν λίγες ημέρες στη συγκέντρωση σωματείων και λαϊκών επιτροπών για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των 25.000 κενών στην εκπαίδευση. Να σταματήσει επιτέλους το καθεστώς εξαθλίωσης και ομηρίας των συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που αναγκάζονται από την κυβέρνηση σε μόνιμη περιπλάνηση, σε διαφορετικό τόπο, κάθε χρόνο, σε όλη τη Ελλάδα. Ακόμη ζητά να μην γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή εκπαιδευτικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δικαιώματα στους συμβασιούχους ίδια μ’ αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου