ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Κερδήθηκε μία μάχη, όχι όμως ο πόλεμος»

αχ-μπέος-κερδήθηκε-μία-μάχη-όχι-όμως-96045

«Κερδήθηκε μία μάχη, όχι όμως ο πόλεμος. Δεν πανηγυρίζω. Νιώθω μερικώς δικαιωμένος. Πιστεύω ότι η απόφαση είναι προϊόν ανθρώπινου λάθους. Στο Εφετείο θα δικαιωθώ πανηγυρικά. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η επιστροφή στην καρέκλα. Ο αγώνας που θα συνεχίσω μέχρι την πανηγυρική δικαίωσή μου θα είναι για την αποκατάσταση της αλήθειας, του ονόματος των παιδιών μου. Είναι κάτι που οφείλω και στον κόσμο που με πίστεψε και με στήριξε».

Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, μετά την απόφαση του το Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση koriopolis.

Υπενθυμίζεται πως, το Εφετείο κήρυξε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τον βάρυναν, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο της επιστροφής του στο δημαρχιακό θώκο, αν και τώρα δεν είχε ανακληθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαπιστωτική πράξη βάσει της οποίας τέθηκε σε αργία πριν από δύο χρόνια.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, που όμως αποτελούν πλημμελήματα.

«Η απόφαση δείχνει την αδικία που βίωσα. Προφυλακίστηκα για ένα πλημμέλημα. Οσοι συντέλεσαν σε αυτή την απόφαση είναι εκτεθειμένοι απέναντι στη δικαστική τους συνείδηση πρώτα και κύρια», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για στοχοποίησή του.

Αφησε ακόμη αιχμές κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης. «Δεν έχω εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά μόνο σε δικαστές αδέκαστους, με ήθος και ακεραιότητα που είναι η μόνη μας ελπίδα απέναντι σε ένα σύστημα που στοχοποιεί ανθρώπους», επεσήμανε ο κ. Μπέος.

Στη διάρκεια της συνένετευξης προκάλεσε κατονομάζοντας όσους συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον του να προσκομίσουν τα ποινικά τους μητρώα. «Εγώ δεν έχω λευκό ποινικό μητρώο. Εχω τροχαίες παραβάσεις, αγορανομικές παραβάσεις, όχι όμως κακουργήματα, απατεωνιές και χρέη απέναντι στο δημόσιο», ανέφερε.

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Μπέου παραχωρήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη από αντιδημάρχους, συνεργάτες και φίλους του Αχιλλέα Μπέου, αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Στην πρώτη σειρά, απέναντι από τον κ. Μπέο, η σύζυγός του Εύη Δαμιανάκη και η κόρη του Χριστίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου