ΤΟΠΙΚΑ

Στα 12 εκατ. € οι ζημιές στο Πήλιο σύμφωνα με τους μηχανικούς του ΥΠΟΜΕΔΙ

στα-12-εκατ-e-οι-ζημιές-στο-πήλιο-σύμφωνα-μ-96064

Στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ υπολογίζεται τα κόστος αποκατάστασης των ζημιών σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Ζαγοράς- Μουρεσίου, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του κ. Χρ. Σπίρτζη.

Η εκτίμηση για το προαναφερθέν ποσό ανήκει στους μηχανικούς του ΥΠΟΜΕΔΙ που συμμετείχαν στο κλιμάκιο που έκανε την περιοδεία.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως τις προηγούμενες μέρες, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκτιμά ότι το κόστος αποκατάστασης θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό που ασφαλώς απέχει… πολύ, από την προαναφερθείσα οικονομική προσέγγιση των μηχανικών του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Τα κλιμάκια των μηχανικών πάντως από σήμερα εγκαθίσταται στο δημαρχείο της Ζαγοράς- Μουρεσίου. Πρόκειται για στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Αναγκών. Στόχος τους να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών σε όσο το δυνατό συντομότερο διάστημα σε όλους τους δημοτικούς οικισμούς που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Μεθαύριο Τετάρτη εξάλλου, την περιοχή θα επισκεφθεί με επικεφαλής τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμη Λέκκα, κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο θα μελετήσει το θέμα των κατολισθήσεων στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, στόχος του υπουργείου είναι η σύνταξη γεωλογικής μελέτης η οποία και θα προκρίνει μόνιμη λύση στο θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου