ΤΟΠΙΚΑ

Λάθη στις διαγνώσεις λόγω παλιών μηχανημάτων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ Βόλου

λάθη-στις-διαγνώσεις-λόγω-παλιών-μηχα-98179

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, τονίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αντιδραστήρια στο ΠΕΔΥ Βόλου.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, “η προμήθεια των απαραίτητων αναλωσίμων υλικών, η αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η στελέχωση του ΠΕΔΥ Βόλου με ιατρούς βασικών ειδικοτήτων είναι επιτακτική ανάγκη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολυάριθμα. Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι παλιός και παρωχημένης τεχνολογίας, με μεγάλο ποσοστό λαθών, γεγονός που καθιστά δύσκολο το διαγνωστικό έργο των ιατρών. Επίσης, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια και αναλώσιμα υλικά. Την ίδια στιγμή, η έλλειψη ιατρών βασικών ειδικοτήτων παρεμποδίζει τη λειτουργία του ΠΕΔΥ Βόλου, καθώς πλήθος ασθενών αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ακόμη και για μια απλή εξέταση”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει άμεσα για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Βόλου, τα οποία έχουν, επανειλημμένως, επισημανθεί τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τον ίδιο με συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές επί του τόσο κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου