ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για την υποκλοπή μεταφορικού έργου

προκαταρκτική-για-την-υποκλοπή-μεταφ-99572

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η καταγγελία για φάμπρικα με παράνομες κούρσες ταξί που μεταφέρουν επιβάτες από Βόλο προς Αθήνα, από το 2003, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με προσυμφωνημένο κόμιστρο αντί της χρήσης ταξίμετρου.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις παράνομες μεταφορές μετά από καταγγελία που υπέβαλε η εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.

Ο Πταισματοδίκης Βόλου καλείται να λάβει καταθέσεις και να διερευνήσει αν υπήρξε παράνομη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη, παραβίαση δικαστικής απόφασης και άλλων συναφών αδικημάτων.

Μάλιστα, η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται κατά ιδιοκτήτριας τουριστικού γραφείου, η οποία μόλις τον περασμένο Ιανουάριο καταδικάστηκε για υποκλοπή μεταφορικού έργου που συνέβη το 2012.

Τον Ιανουάριο η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να εμμένει στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Εντούτοις, όπως καταγγέλθηκε, η καταδικασθείσα συνεχίζει τις παράνομες μεταφορές επιβατικού κοινού, με αντίκτυπο τόσο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ όσο και στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, που καταβάλλουν κανονικά τους φόρους τους στο κράτος.

Ο Νόμος προβλέπει ότι «ο οδηγός παντός οχήματος, ο οποίος διενεργεί επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ο ιδιοκτήτης αυτού, εφόσον είναι πρόσωπο διαφορετικό του οδηγού, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το συγκεκριμένο γραφείο λειτουργεί απλώς ως πρόσχημα. Η συγκεκριμένη κλείνει παράνομες κούρσες από Βόλο προς Αθήνα και από Αθήνα προς Βόλο. Εχει και δικά της ταξί, αλλά κυρίως καλεί ταξί από την περιφέρεια της Μαγνησίας, προκειμένου, σε πιθανό έλεγχο να κατατεθεί ότι οι επιβάτες επιστρέφουν στον τόπο τους. Έχουμε κάνει και εμείς οι ίδιοι τους ντετέκτιβ, και έχουμε υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις. Εχει μάλιστα υποχρεωθεί πολλές φορές σε χρηματικά πρόστιμα αλλά και σε χρηματικές αποζημιώσεις στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ για ηθική βλάβη, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου