ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα στο ΚΕΠ Υγείας Βόλου

δωρεάν-πρόσβαση-σε-φάρμακα-στο-κεπ-υγε-100052

Δωρεάν πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα θα έχουν από τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 100 ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου. Η δομή θα εγκαινιαστεί τις επόμενες ημέρες και τίθεται υπό την «ομπρέλα» της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

Χθες, τις συμβάσεις τους υπέγραψαν στη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Βόλου η φαρμακοποιός και η κοινωνική λειτουργός, που θα είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Η δομή θα στεγαστεί σε δωμάτιο στο ΚΕΠ Υγείας, στην Τοπάλη 14. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, «ήδη φαρμακοποιός του Βόλου που συνταξιοδοτήθηκε προσέφερε στο κοινωνικό φαρμακείο δωρεάν όλα τα έπιπλα που απαιτούνται για την ταξινόμηση των φαρμάκων, και από χθες ξεκίνησε η τοποθέτησή τους στις προθήκες. Τα δε φάρμακα είναι προσφορά από φαρμακοποιούς της πόλης και πολίτες, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου, προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τους συλλόγους ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση με φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου».

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που ψηφίστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σκοπός της δομής είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στον Δήμο Βόλου, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, διαδημοτικά δίκτυα κλπ.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του Δήμου Βόλου είναι άτομα και νοικοκυριά που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

  • σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
  • μακροχρόνια άνεργοι.
  • αντιμετωπίζουν αιφνιδίως προβλήματα και χρήζουν άμεσης στήριξης (τέτοιες περιπτώσεις δύναται να ορίζονται εκτάκτως).
  • ωφελούμενοι του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ.
  • δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών από το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο. Ωφελούμενοι από τη δομή θα είναι τουλάχιστον 100 δικαιούχοι, οι οποίοι αφού προσκομίσουν τα έγγραφα που θα τους ζητηθούν, θα προμηθευτούν με μία κάρτα δικαιούχου που θα έχει ισχύ ενός έτους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00π.μ.–5:00μ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου