ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιά του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε διεθνή διαγωνισμό

πρωτιά-του-13ου-νηπιαγωγείου-βόλου-σε-δι-100083

To 13o Νηπιαγωγείο Βόλου συμμετέχοντας στο διαγωνισμό International Handcraft Contest της Water World Adventure πέτυχε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση και είναι πρώτο στην διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία καλούνταν να λάβουν μέρος νηπιαγωγεία από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, με συντονιστικό φορέα για τη χώρα μας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός αφορούσε παιδιά προσχολικής ηλικίας και υπήρξαν 84 συμμετοχές. Το νηπιαγωγείο μας απέσπασε 1.313 (!!!) ψήφους, αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των φίλων όλων μας. Ξεκινώντας πρώτα από όλους με τα παιδιά, επειδή αυτά είναι οι δημιουργοί αυτού του όμορφου έργου, πρέπει να πούμε ότι δούλεψαν ομαδικά 30 παιδιά για να δημιουργήσουν ένα έργο διαστάσεων 1×1,40m, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως: πηλό, πλαστελίνη, οδοντογλυφίδες, φελιζόλ, χαρτόνια, χαρτί γκοφρέ, σύρμα πίπας, πραγματικά κοχύλια τα οποία βάφτηκαν με τέμπερες κ.α.

Αυτό όμως ήταν απλά η αρχή της ομαδικής δουλειάς, καθώς αυτή συνεχίστηκε από τους γονείς των παιδιών και τις εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλώντας τους διαδικτυακούς τους φίλους στην ψηφοφορία έφεραν το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου στην πρώτη θέση. Σε όλα τα παιδιά και στο νηπιαγωγείο θα απονεμηθεί δίπλωμα για τη συμμετοχή τους και τιμητική διάκριση.

Το έργο των μαθητών που διακρίθηκε

Στόχος του προγράμματος Water World Adventure είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού ηλεκτρονικού βιβλίου για εκπαιδευτικούς. Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά και η δημιουργία του θα συμβάλει στη βελτίωση και ανάπτυξη της θαλάσσιας λογοτεχνίας για παιδιά 3-6 ετών, καθώς θα αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπόψη τις εφτά βασικές αρχές και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη θαλάσσια λογοτεχνία.

Σκοπός του είναι να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση ευκαιριών μάθησης που παρέχονται μέσω του διαδρστικού βιβλίου. Για το λόγο αυτό πέρα από τη δημιουργία της διαδραστικής ιστορίας θα αναπτυχθεί και ένας οδηγός για εκπαιδευτικούς και γονείς, έτσι ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο η μαθησιακή ευκαιρία που παρέχει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου