ΤΟΠΙΚΑ

Μείον 30% η αγοραστική κίνηση στις εκπτώσεις στον Βόλο

μείον-30-η-αγοραστική-κίνηση-στις-εκπτώσ-100552

Υποβαθμισμένες είναι οι χειμερινές εκπτώσεις 2018, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, για την κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 στις εμπορικές αγορές των αστικών κέντρων της χώρας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Βόλος.

Η έρευνα καταγράφει μέσο όρο πτώσης ύψους 8,8%, όμως αρκετές αγορές παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Βόλος, όπου η πτώση στην κίνηση προσδιορίζεται στο 21-30% και είναι αντίστοιχη με αυτή των αγορών σε Άρτα, Ιωάννινα, Άγιο Νικόλαο, Φάρσαλα και Φλώρινα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, για πάνω από 6 στους 10 επιχειρηματίες οι πωλήσεις τη χειμερινή εκπτωτική περίοδος ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2017.

Η πλειονότητα των επιχειρηματιών, σε ποσοστό 66%, δήλωσε ότι τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018, οι πωλήσεις ήταν μικρότερες σε σύγκριση με το 2017, το 26% ότι παρέμειναν σταθερές και το 8% ότι κινήθηκαν καλύτερα.

Η μείωση σε σχέση με το δίμηνο του 2017 σε όλη τη χώρα φτάνει το 8,8% (484 εκατ. ευρώ), διαμορφώνοντας την εκτίμηση για τον τζίρο του πρώτου διμήνου του 2018 σε 5,02 δισ. ευρώ, από 5,5 δισ. το 2017.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τέσσερις στις δέκα είχαν μείωση έως 20%, αντίστοιχο ποσοστό εμφάνισε μείωση μεταξύ 21% και 40%, ενώ το 16% των επιχειρήσεων παρουσίασε μείωση πωλήσεων άνω του 40%.

Εκπτώσεις έως τη Δευτέρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας υπενθυμίζει ότι οι χειμερινές εκπτώσεις για τη Μαγνησία συνεχίζονται έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι πρέπει να τηρείται ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια δίχως να είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου