ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «ξηλώματος» δέκα περιπτέρων σε Βόλο, Ν. Ιωνία, Ν. Αγχίαλο

επιχείρηση-ξηλώματος-δέκα-περιπτέ-101241

Επιχείρηση «ξηλώματος» συνολικά δέκα περιπτέρων σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Ν. Αγχίαλο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από προχθές το πρωί, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για περίπτερα κλειστά επί σειρά ετών, που «στοιχειώνουν» πάνω στα πεζοδρόμια, δημιουργώντας εμπόδια στην απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε προχθές το μεσημέρι, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, εκτός από την απομάκρυνση των περιπτέρων γίνεται και πλήρης αποκατάσταση των πεζοδρομίων στα σημεία όπου υπήρχαν τα κιόσκια.

Προχθές και χθες, απελευθερώθηκαν τα πεζοδρόμια από κλειστά περίπτερα που υπήρχαν στα εξής δέκα σημεία: Ξενοφώντος και Θρακών, Ροστώβ και Ολυμπιάδος, Ελλησπόντου και Αδραμυτίου, πλατεία Αναύρου, Ελληνικής Αεροπορίας και Ελευθερίας, Περραιβού και Αναλήψεως, Εθνικών Αγώνων και Μυτιλήνης και τρία ακόμη στη Ν. Αγχίαλο.

«Η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην απομάκρυνση των περιπτέρων αλλά και στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων ,με στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και γίνεται μέσω εργολαβίας», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, εκτός από τα δέκα περίπτερα που ξηλώθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Ν. Αγχίαλο, έχουν ήδη ξηλωθεί 63 τα προηγούμενα χρόνια και υπολείπονται 12 ακόμη για να απελευθερωθούν πλήρως τα πεζοδρόμια και η κίνηση των πολιτών να γίνεται απρόσκοπτα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου