ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήρι – διαγωνισμός επιχειρηματικότητας στον Βόλο

εργαστήρι-διαγωνισμός-επιχειρηματ-102068

Τριήμερο εργαστήριο και διαγωνισμός επιχειρηματικότητας διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Βόλο. Πρόκειται για το Mindspace Challenge 2018 που φιλοξενείται και υποστηρίζεται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον Παντελή Σκάγιαννη, ενώ έχει επίσης τη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Το εργαστήριο-διαγωνισμός ξεκινά στις έξι το απόγευμα μεθαύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο κτίριο της πολιτικής σχολής των μηχανικών χωροταξίας.

Το πρόγραμμα αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει φοιτητές προκειμένου να ασχοληθούν με πρακτικά ζητήματα που οδηγούν σε χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς ήδη μέσω του Challenge 2017 ιδρύθηκαν 5 νέες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 30 νέες θέσεις εργασίας.

Ο φετινός φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώση και να αναπτύξουν ένα σημαντικό δίκτυο επαφών, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων του Challenge.

Δέκα έξι ομάδες-ιδέες από τον Βόλο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια και να εργαστούν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών και ατόμων από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα επιλεχθούν 3 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του προγράμματος στην Αθήνα.

Οι 3 νικήτριες ομάδες θα λάβουν το έπαθλο των 8.000 ευρώ σε χρηματοδότηση και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου