ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά σε βρέφος 25 ημερών

αγκαλιά-σε-βρέφος-25-ημερών-102877

Η μητέρα του μωρού εξετάζεται ψυχιατρικά από τους γιατρούς

Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φιλοξενείται προσωρινά από χθες ένα αγγελούδι. Πρόκειται για ένα βρέφος μόλις 25 ημερών, κοριτσάκι. Το μωράκι δεν είχε κανέναν να το φιλοξενήσει, ενώ η μητέρα παρακολουθείται ψυχιατρικά από το Αχιλλοπούλειο.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε για να επιληφθεί της υπόθεσης, να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αίτημα των γονιών της μητέρας, των παππούδων του παιδιού. Οι γονείς της 30χρονης ζήτησαν να εξεταστεί ψυχιατρικά η κόρη τους επικαλούμενοι προβλήματα.

Η νεαρή μητέρα έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, και ίσως μετά τη γέννα να επιδεινώθηκε η ούτως ή άλλως εύθραυστη ψυχολογική της κατάσταση.

Άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τη φιλοξενία του παιδιού και οι έρευνες δεν οδήγησαν σε κανένα πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον.

Οι παππούδες επικαλέστηκαν προβλήματα και αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη.

Τη φροντίδα του μωρού, μετά από ενέργειες της Αστυνομίας και καθοδήγηση από την Εισαγγελία Βόλου, ανέλαβε τελικά το Τμήμα Βρεφών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Αν απαιτηθεί ο εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική της 30χρονης μητέρας, εάν και εφόσον η παρακολούθησή της από τους γιατρούς οδηγήσει εκεί, τότε θα διεξαχθεί κοινωνική έρευνα προκειμένου το αγγελούδι να φιλοξενηθεί από μία κατάλληλη δομή.

Η μητέρα του παιδιού πάντως, μπορεί απλώς να περνάει μία δύσκολη από ψυχολογικής κατάστασης περίοδο, ίσως και λόγω της επιλόχειας κατάθλιψης.

Στην Εισαγγελία Βόλου από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 40 αιτήσεις για ακούσιο ψυχιατρικό περιορισμό σε κλινικές ατόμων, όταν ολόκληρο το 2017 τα αιτήματα ήταν 170.

Εντούτοις, η αύξηση που παρουσιάζεται δεν συνδέεται με αντίστοιχη άνοδο των ψυχιατρικών περιστατικών, αλλά με εξάντληση των αντοχών της οικογένειας εν μέσω κρίσης, με επανάληψη των ιδίων αιτημάτων.

Στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν σχεδόν καθημερινά παραγγελίες για ψυχιατρικό εγκλεισμό, και σχεδόν τα μισά περιστατικά δεν χρήζουν νοσηλείας.

Όταν όμως διαπιστώνεται πρόβλημα, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές για τη φιλοξενία των ασθενών. Στο πνεύμα της αποασυλοποίησης, εδώ και δεκαπέντε χρόνια όλα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία λειτουργούν με κλινικές οξέων περιστατικών και όχι χρόνια πασχόντων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου