ΤΟΠΙΚΑ

Μ. Χρυσοβελώνη: «Άμεσα το Πήλιο πρέπει να ανασυγκροτηθεί και πάλι»

μ-χρυσοβελώνη-άμεσα-το-πήλιο-πρέπει-ν-103786

Συνεχείς επαφές, από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, είχε η πρώην υφυπουργός και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τα αρμόδια υπουργεία με αφορμή τα πρωτοφανή φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν το Πήλιο.

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη όπου έλαβε και τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα δρομολογηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στο Πήλιο. Παράλληλα υπήρχε επαφή τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη όσο και με το Γ.Γ. του υπουργείου κ. Κ. Πουλάκη. Μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε στις συνομιλίες της:

«Μετά τις αλλεπάλληλες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια του Ανατολικού Πηλίου Μαγνησίας, θα ήθελα να σας μεταφέρω και από την πλευρά μου την άμεση ανάγκη για αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών εν όψει μάλιστα και της επικειμένης έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Κατόπιν αλλεπάλληλων επαφών που είχα τόσο με το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και κατ’ ιδίαν με κατοίκους της περιοχής, σας μεταφέρω την απόγνωση που τους έχει κυριεύσει, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, τους δρόμους να κόβονται στα δύο, να μην υπάρχει ηλεκτροδότηση – υδροδότηση σε πολλές περιοχές και ολόκληρα χωριά να είναι πλήρως αποκλεισμένα με κίνδυνο ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων. Όπως αντιλαμβάνεστε το κατεστραμμένο οδικό κύκλωμα του Πηλίου είναι υψίστης σημασίας και χρήζει άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλώ για την παρέμβασή σας προκειμένου να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαιτούμενες διαδικασίες χρηματοδότησης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του Πηλίου που σας προανέφερα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου