ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο πρώην Βουλευτής Κώστας Πρίντζος

απεβίωσε-ο-πρώην-βουλευτής-κώστας-πρί-103932

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας, Κώστας Πρίντζος, σε ηλικία 78 χρόνων.

Ο Κώστας Πρίντζος, ένας πολιτικός χαμηλών τόνων, τίμησε το αξίωμα του εκπροσώπου της Μαγνησίας στην ελληνική Βουλή, εκλεγμένος τρείς θητείες με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη πρώτη φορά το 1977, επανεξελέγη το 1981 καθώς και το 1985 πρώτος σε ψήφους βουλευτής στην περιοχή μας.

Γνήσιος φιλελεύθερος, ανοιχτόμυαλος, λάτρης και εξαίρετος γνώστης της ιστορίας, με εκλεκτική παιδεία, διακριτικός συνομιλητής και καλός οικογενειάρχης, είναι τα στοιχεία του ανθρώπου Κώστα Πρίντζου και έτσι θα τον θυμούνται όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Είχε , δηλαδή, τη στόφα ανθρώπου που δύσκολα στις μέρες μας συναντάς στην πολιτική, από την οποία όπως ο ίδιος έλεγε «έφυγε φτωχότερος απ’ ό,τι μπήκε».

Τη δεκαετία του ’80, η αγάπη του για ό,τι έντυπο, τον έφερε κοντά στο χώρο του Τύπου και για ένα διάστημα υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Ενημέρωση» του Βόλου. Στον τοπικό Τύπο, μέχρι πρόσφατα, η τακτική αρθρογραφία του, γινόταν θέμα συζήτησης και προβληματισμού σε πολιτικούς και πνευματικούς κύκλους της πόλης.

Γεννημένος το Νοέμβριο του 1940 στο Αερινό Μαγνησίας, ορφάνεψε από πατέρα σε ηλικία μόλις επτά χρόνων. Τελειώνοντας τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, ειδικεύτηκε στην ακτινολογία και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε Νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου.

Από τα φοιτητικά χρόνια, είχε ενεργό συμμετοχή σε νεολαιίστικα κινήματα της φιλελεύθερης παράταξης και από το 1964 εντάχθηκε και ηγήθηκε της νεολαίας της ΕΡΕ.

Παντρεύτηκε με την Ελένη Πιστικού και απέκτησαν δυο κόρες, τη δικηγόρο Μαίρη Πρίντζου και την οικονομολόγο Ντίμη Πρίντζου, από τις οποίες ευτύχησε να δει και να χαρεί τρία εγγόνια.

Η κηδεία του Κώστα Πρίντζου θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και η ταφή του, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε, το Αερινό Μαγνησίας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Χρήστου Μπουκώρου

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου, ο βουλευτής Μαγνησίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ. Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει:

“Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Πρίντζου. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνδρας υψηλού πολιτικού αναστήματος, βαθύς γνώστης της πολιτικής και της ιστορίας, ολοκληρωμένος επιστήμονας, ευρυμαθής και φλογερός πατριώτης. Η απώλεια του Κώστα Πρίντζου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό διότι, εκτός από σωστός οικογενειάρχης, υπήρξε αταλάντευτα προσηλωμένος στο δημόσιο συμφέρον και στην προκοπή της Μαγνησίας και της Ελλάδος.

Η πολιτική ζωή της Ελλάδος έχασε σήμερα έναν ασυμβίβαστο μαχητή, έναν έντιμο πολιτικό, έναν δεινό ρήτορα. Η αίσθηση του μέτρου, ο βαθύς ιδεαλισμός, η αδιαπραγμάτευτη σοβαρότητα, η προσήλωση στη λογική σε συνδυασμό με την ουσιαστική θεωρητική του σκέψη, η αφοσίωσή του στα διαχρονικά ιδανικά που τόσο απουσιάζουν στις μέρες μας από τη δημόσια ζωή, υπήρξαν δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής διαδρομής του Κώστα Πρίντζου.

Συμπάσχω με απέραντη θλίψη στην απώλειά του και απευθύνω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του, στον αδελφό του Νικήτα, σε όλους τους οικείους του και στους χιλιάδες πολιτικούς φίλους του, που πίστευαν διαχρονικά στην αξία του. Αιωνία η μνήμη του”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Δημοσθένη Νταόπουλο, και αναφέρει:

“Ο Κώστας Πρίντζος ήταν ο πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τόπου μας, υπήρξε ένας πολιτικός οξυδερκής, οραματιστής και ευρυμαθής. Ανιδιοτελής με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, προσπάθησε να την οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό, κόντρα σε λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα. Toν διέκριναν σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη.

Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της φιλελεύθερης παράταξης. Από το 1964 ήταν επικεφαλής στην νεολαία της ΕΡΕ.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1977, δεύτερη φορά το 1981 ως πρώτος βουλευτής του νομού Μαγνησίας και το 1985 πάλι πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία.

Υπηρέτησε την αλήθεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ψήφισμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Ψήφισμα για τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου εξέδωσε το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Το ψήφισμα

“Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην βουλευτή και αδερφού του Προέδρου του «ΑΣ ΒΟΛΟΥ», ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΙΝΤΖΟΥ ο οποίος με το ήθος, την εργατικότητα και την εντιμότητά του προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία, συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του.
  2. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.
  3. Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ”.

Ο πρ. Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης αποχαιρετά τον Κώστα Πρίντζο.

Η ανάρτηση του κ. Σκοτινιώτη:

“Ύστατο χαίρε” στον πρώην βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Πρίντζο
Με ανείπωτη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Κώστα Πρίντζο. Έναν πολιτικό μεγάλου διαμετρήματος, με όραμα, σπάνια ευρυμάθεια, σθένος, ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες, που υπηρέτησε τη Μαγνησία και το Κοινοβούλιο αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη και ισχυρό αποτύπωμα. Και ένα καλό φίλο, που οι πολιτικές μας διαφορές δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή σχέση που είχαμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Καλό σου ταξίδι, Κώστα. Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα παιδιά σου, στον Νικήτα, σε όλους τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους σου που πίστεψαν σε σένα, θερμά συλλυπητήρια”.

Η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Κώστα Πρίντζου εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Εμμανουηλίδη, στην οποία αναφέρει:

«Ο Κώστας Πρίντζος διετέλεσε Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και άφησε το στίγμα του βοηθώντας το Νομό. Ήταν ευπατρίδης, ρεαλιστής και χαρισματικός. Δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω την πολιτική του διαδρομή, όπου εξελέγη Βουλευτής με την παράταξη στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ΄’80. Όμως, ήμουν τυχερός που άκουσα τόσα πολλά για αυτόν και για τον πολιτικό του βίο από τον παππού μου Κώστα Σκαμάγκα, στένο φίλο και συνεργάτη του. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Καλό παράδεισο.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου