ΤΟΠΙΚΑ

«Οι κάτοικοι του Αν. Πηλίου βιώνουν καταστροφές και κυβερνητική εγκατάλειψη»

οι-κάτοικοι-του-αν-πηλίου-βιώνουν-κατ-105184

Ολοήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου έχει δημιουργηθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, χωρίς να είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Κισσός, Άγιος Ιωάννης, Χορευτό, Μακρυρράχη, Ζαγορά και Πουρί μετρούν τις πληγές που δημιούργησε η πρωτοφανής νεροποντή. Ιδιαίτερα στο Μούρεσι αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή το εθνικό οδικό δίκτυο και άλλες βασικές οδικές αρτηρίες έχουν καταρρεύσει.

Οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τις ζημιές σε ύψος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει ότι μπορεί και βρίσκεται νυχθημερόν κοντά στους κατοίκους, με το πολιτικό και υπηρεσιακό της προσωπικό. Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου δίνει άνιση μάχη. Ο βουλευτής Μαγνησίας κατά την περιοδεία του συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πατή Κουτσάφτη, με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Απόστολο Κοντογιώργο και Βασίλη Ρεπανίδη, με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μουρεσίου κ. Ευάγγελο Μαμούρη και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μουρεσίου κ. Ελένη Προκοπίου, καθώς και με αντιπροσωπεία κατοίκων της Μακρυρράχης και άλλων χωριών, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Επίσης, ο Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία περιόδευε στην περιοχή.

Ο βουλευτής Μαγνησίας κατά την περιοδεία του τόνισε ότι «είναι θλιβερή η διαπίστωση της παντελούς απουσίας κάθε κυβερνητικού στελέχους από τις πληγείσες περιοχές. Οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση. Η κεντρική εξουσία θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει από το λήθαργο. Η ενίσχυση της περιοχής από τα ταμεία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, για την αποκατάσταση των υποδομών και την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων, είναι αδήριτη ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου