ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 49χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

καταδίκη-49χρονου-για-οδήγηση-υπό-την-επ-106853

Ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για τρεις μήνες επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 49χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και χωρίς δίπλωμα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου χθες στις 2 τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης, καθώς σε έλεγχο αλκοτέστ στον οποίο υποβλήθηκε, κατελήφθη να οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,96 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και 1,49 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση με όριο τα 0,60.

Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πήρε το αυτοκίνητό του και οδήγησε ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ, καθώς ήταν νηστικός και ήθελε να πάρει μία τυρόπιτα.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε ακόμη και έναν 28χρονο, υπήκοο Αλβανίας, που από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι βρισκόταν στη χώρα χωρίς έγγραφα, ενώ ήταν καταχωρημένος στον Κατάλογο Ανεπιθύμητων.

Εναντίον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου