ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού

κατά-της-ιδιωτικοποίησης-της-εταιρεί-106867

Την έντονη αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Βόλο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου. Σύμφωνα με τη Λέσχη, η ιδιωτικοποίηση του ΕΕΣΣΤΥ θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για τον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου. Όπως τονίζει «είναι προφανές πως ο αγοραστής της ΕΕΣΣΤΥ θα ενδιαφέρεται για τη μείωση του κόστους παραγωγής, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία του. Επίσης η ιδιωτικοποίηση θα διευρύνει της συνθήκες εργασιακής γαλέρας για όλους τους εργαζόμενους στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Επιδίωξή μας είναι να σπάσουμε το καθεστώς σιωπής και συναίνεσης που μεθοδικά χτίζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση, τα κόμματα εξουσίας, οι τοπικοί παράγοντες και τα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών των σιδηροδρόμων. Παλεύουμε να μπλοκάρουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και να δημιουργηθεί συνολικά ένα αγωνιστικό μέτωπο υπεράσπισης του κοινωνικού πλούτου και των δημόσιων αγαθών. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες, προσβάσιμες στο σύνολο της κοινωνίας. Στόχος μας είναι η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών με εργατικό έλεγχό, και στη βάση της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου