ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστιες ζημιές στο Πήλιο. Δρόμοι άνοιξαν στα δύο [photos]

τεράστιες-ζημιές-στο-πήλιο-δρόμοι-άνο-109613

Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσαν στο Πήλιο οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Οπως είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σπορών, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 15/1, στις 15/2 και χθες 21/2 είχαν ως συνέπεια να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου υπάρχουν υποχωρήσεις οδοστρωμάτων, σημεία δρόμων που άνοιξαν στα δύο, κατολισθήσεις κ.ά.

Οπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, ο όγκος του νερού που έπεσε στην περιοχή κατά τις τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και συγκεκριμένα έφτασε τα 155 χιλ. και 115 χιλ. σε ένα 24ωρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις. Διεμήνυσε ωστόσο, ότι θα αποσταλεί έγγραφο-αίτημα προς την Εισαγγελία Βόλου για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν περιπτώσεις κατασκευών σε ρέματα του Πηλίου, οι οποίες δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση του νερού.

Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει προβεί σε τεχνικά έργα -αντιπλημμυρικά, ασφαλτικά, αντικατοισθητικά- προϋπολογισμού πάνω από 15 εκατ. ευρώ, και -όπως είπε -“ευτυχώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και όταν λήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προβούμε στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών”.

Σε συνεργασία με τους Δήμους συντάσσονται τεχνικά δελτία για τα έργα που πρέπει να γίνουν, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν να εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου